FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,279
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O echipa motivata este o echipa eficienta

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

O echipa motivata este o echipa eficienta

 Q:   Intreaba despre O echipa motivata este o echipa eficienta       
O echipa motivata este o echipa eficienta Oricare conducător este responsabil de reuşita colectivului pe care-l conduce. Având în vedere că lupta pentru existenţă este din ce în ce mai acerbă, el va trebui să fie capabil să câştige mereu.Robusteţea intelectuală, luciditatea gândirii, capacitatea de a discerne şi de a nu se lăsa influenţat de ştirile bune sau rele, capacitatea de a asculta pe toţi şi de a decide deseori singur constituie câteva din premisele unei decizii juste.

Urmărirea cu fermitate a obiectivului propus trebuie combinată ou înţelegerea importanţei motivaţiei oamenilor. Un lider mare, totdeauna va avea un număr mic de obiective prioritare. Dar oricât de bine, de clar şi de precis ar fi un obiectiv stabilit, el nu se va dovedi eficient dacă oamenii nu au spirit de echipă şi nu sunt motivaţi perfect. Spiritul de echipă constituie în zilele noastre, motorul societăţii şi el exploatează cel mai bine marile disponibilităţi ale oamenilor.

Când lucrurile merg rău, temeritatea este cea care poate salva situaţia, nu prudenţa. O conducere „slabă" sau pasivă sfârşeşte întotdeauna destul de repede şi atrage în mod inevitabil eşecul. Dimpotrivă, un lider puternic îşi conduce totdeauna oamenii la succes. Cei mai buni conducători sunt obiectivi cu ei înşişi şi au forţa de caracter de a-şi recunoaşte limitele, pe când cei tiranici au mania de a atenta întotdeauna la calităţile subordonaţilor lor şi cu regularitate îi pun în postura de „ţapi ispăşitori" pentru a justifica insuccesele proprii. Această tendinţă este extrem de inhibantă pentru subalterni.

Când se înregistrează un insucces, ca să nu se plătească un preţ mare pe termen lung, este preferabil să se manifeste curajul de expunere la o critică imediată şi la o asumare a responsabilităţilor.în asemenea situaţii este recomandabil să se depisteze cauzele reale ale eşecului şi să se înlăture în funcţie de posibilităţile existente. Se va exprima cu toată persuasiunea, încrederea în competenţa subalternilor şi a colegilor şi se vă informa colectivul asupra situaţiei reale, precum şi măsurile vizate pentru redresarea lucrurilor. întotdeauna se recomandă să se manifeste deschidere şi să se joace cu „cărţile pe faţă", recunoscându-se dificultăţile, greşelile, fără a se ascunde adevărul şi realitatea. în asemenea momente să nu se uite că victoria este un act de voinţă.

Liderul cu forţă de caracter este gata să accepte blamul, atunci când lucrurile nu merg bine, deoarece toţi liderii dotaţi cu curaj doresc mereu mai multă sinceritate şi onestitate din partea subalternilor.
Caracterul lui sănătos insuflă curaj oamenilor, mai ales în situaţiile tensionante şi tensionate. Ştiind perfect ce vrea şi cum să obţină ce vrea, el posedă capacitatea de ,,conducere situaţională", adică acea calitate interioară care-i permite să se acomodeze rapid la orice situaţie, dovedindu-se energic şi prevăzător şi având, mai presus de orice, dorinţa de a învinge.

Integritatea, seriozitatea şi „tratarea" echitabilă a subalternilor constituie trei elemente indisolubile care trebuie să aparţină unui bun conducător : integritatea, pentru a duce la bun sfârşit ceea ce apreciază că este just ; seriozitatea, pentru a demonstra că este capabil să realizeze ceea ce se aşteaptă de la el şi un „tratament" echitabil, pentru a aprecia sau pedepsi cu imparţialitate.
Lipsa de eleganţă în aprecierea subalternilor este incompatibilă cu „statutul" de conducător. Cel ce nu ştie să fie drept, nu are nici cea mai mică eleganţă a caracterului.

Teama de a nu acţiona greşit, de a nu se înşela, de a nu respecta doleanţele subalternilor, de a nu se face nedorit sunt câteva din neliniştele cotidiene, specifice muncii celui ce conduce responsabil. Prin forţa spiritului însă, face faţă propriilor responsabilităţi. Cu cât este mai afectiv şi „pune la inimă" rolul de lider, cu atât îndoielile sunt mai mari asupra propriei capacităţi şi există tendinţa de a modifica proiectele existente.
Orice om mare a fost mai întâi un om mic, dar a reuşit să-şi dezvolte o calitate esenţială, şi anume, aceea de a fi învăţat să-şi cunoască punctele slabe ale gândirii şi acţiunilor sale şi să depăşească tentaţiile cu care se confruntă.


Tag-uri: lider, psihic, inteligenta



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 25 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :