FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,087
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Depresivul sau cel care traieste o tristete profunda

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Depresivul sau cel care traieste o tristete profunda

 Q:   Intreaba despre Depresivul sau cel care traieste o tristete profunda       
Depresivul sau cel care traieste o tristete profunda Tristetea nu este altceva decât un zid care se înalta între doua gradini. (Khalil Gibran)

în timp ce majoritatea oamenilor traiesc doar anumite perioade depresive pe parcursul vietii, unele persoane par a avea un temperament depresiv. Astfel sunt cel care nu iese niciodata cu adevarat din aceasta stare si cel care sufera luni în sir (uneori chiar ani) si îsi revine doar dupa ce a luat medicamente sau a urmat un tratament terapeutic. Daca lucrati în preajma unei persoane depresive, veti vedea cât de încarcata este atmosfera.

Cel care trece printr-o depresie are sentimentul ca o Parte din el ar vrea sa moara. Vede partea negativa, dificila si sumbra a tot ceea ce-l înconjoara, a evenimentelor trecute si viitoare, fiind în permanenta morocanos. Mai degraba fatalist dec ât revoltat, el vede si cântareste potentialele pericole, riscuri, motive de îngrijorare în orice situatie.
Mai este si depresia profunda, cea care lasa un gol imens, iar colegul sau seful ce sufera de asa ceva va fi nevoit sa-si ia un concediu, nemaifiind capabil sa lucreze. Dar exista si depresia „usoara", când starea de spirit a persoanei care sufera este cu putin sub cea normala, insuficient însa ca persoanele din jur sa-si dea seama de adevarata situatie. Depresivul „usor" si-ar putea spune: „Hai, fa un efort, gaseste o solutie, misca-te...". Va avea impresia ca este în stare sa controleze situatia.

Cât despre cei din jur, acestia vor fi tentati sa înlature o asemenea persoana, considerând ca este doar o chestiune de vointa. Bineînteles ca e de preferat sa învingeti depresia si sa vedeti partea buna a lucrurilor. Dar uneori acest lucru nu mai este posibil.

Depresivul poate avea tendinta de a lucra mult, sperând ca în acest fel va scapa de tristete. Se întâmpla adesea sa renunte la placerile si hobby-urile sale, sa se neglijeze din punctul de vedere al felului în care arata si al curateniei. Mai mult, persoana depresiva râde putin sau deloc. Pare mai obosita decât ar trebui, luând în considerare programul sau: ochii spun mult despre asta. Deseori, depresivul plânge din nimic, având o sensibilitate exacerbata. Are tendinta de a se subestima, de a se denigra, de a se crede incapabil sa duca o sarcina la bun sfârsit. Da înapoi în fata unor noi responsabilitati, poate întârzia, nu se entuziasmeaza deloc. Cam acestea ar fi simptomele depresivului la serviciu.
Pe scurt

Depresivul:

• are o mina trista si serioasa;
• este îmbracat cam neglijent (ca si cum ar vrea sa nu-i mai placa nimanui);
• lucreaza cu teama sau îsi abandoneaza proiectele înainte de a le termina;
• are tendinta de a se nelinisti si de a-si face griji din nimic;
• vede totul în culori sumbre;
• devine mai tipicar si mai critic decât este de fapt;
• pare mereu obosit, râde putin sau deloc.

A-l îmblânzi sau a coexista

Daca vreti sa-i dati o mâna de ajutor unui depresiv, cel mai bine este sa-l sfatuiti sa consulte un medic sau un psiholog. Nu îl fortati, dar spuneti-i, de exemplu, ca ati urmat si dumneavoastra o terapie în urma careia v-ati simtit mai bine (în cazul în care este adevarat, bineînteles!). Totusi, nu veti putea vorbi despre asta decât atunci când îi sunteti destul de apropiat. Puteti încerca, de asemenea, sa îl faceti sa vada si partea buna a lucrurilor. Dar, daca îi veti spune: „Este minunat, plec curând într-o calatorie, copiii mei sunt grozavi, proiectele îmi merg din plin, sotia mea e foarte atenta cu mine. sperând ca astfel îi veti arata ca viata poate fi frumoasa, nu veti reusi decât sa îl faceti sa realizeze esecurile si vidul din viata sa.

Fiti atent; daca lucrati la proiecte comune, puneti pe ordinea de zi si lucrurile placute, relaxarea si pauzele. Daca veti îmbina utilul cu placutul, prin exemplul dumneavoastra îl veti invita si pe coleg sa faca la fel. Este bine sa aveti toata consideratia pentru aceasta persoana, nu o priviti de sus. Evitati sa-i faceti morala sau sa o dati la o parte; la aceste doua atitudini, de care se fereste orice persoana inteligenta, depresivul nu reactioneaza.

însa fiti atent sa nu va lasati prins în vârtejul starilor sale depresive. Daca nu sunteti depresiv, nu trebuie sa deveniti unul doar pentru a face pe placul cuiva, nici sa-i asculta ti vesnicele necazuri, daca persoana depresiva face o adevarata „cariera" din asta. Chiar compatimin-du-l, trebuie sa fiti constient de ceea ce se întâmpla si de faptul ca fiecare traieste lucrurile în felul sau. Nu stati prea mult în preajma unei persoane depresive, pentru ca exista riscul de a va contamina.


Tag-uri: tristete, seriozitate, neglijenta



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :