Statistics:
Visits: 1,359 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciuperci marinate in otet
Q: | Intreaba despre Ciuperci marinate in otet |
Se iau ciupercile albe si cat mai mici, se curata, se spala, se taie coditele. Se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare si sare de lamaie. Se fierb sub supraveghere pana pierd gustul de crud, apoi se scot din zeama, se lasa sa se scurga si se pun in borcane.
Deasupra se toarna otetul pregatit dupa cum urmeaza:
la 1 l de apa se adauga 300 ml otet, 1—2 foi de dafin, cateva boabe de piper, ienibahar, eventual si 2—3 cuisoare si toate impreuna se dau intr-un clocot, apoi se lasa 5—6 min la rece, dupa care se toarna peste ciuperci pana le acopera.
Deasupra, sub gatul borcanului, se pun scandurele subtiri cat lama unui cutit, ca sa nu se ridice ciupercile in afara lichidului. La urma se mai pun deasupra cateva linguri de ulei in prealabil prajit sau seu de vaca topit. Se leaga borcanele in mod obisnuit si se pastreaza la rece.
Deasupra se toarna otetul pregatit dupa cum urmeaza:
la 1 l de apa se adauga 300 ml otet, 1—2 foi de dafin, cateva boabe de piper, ienibahar, eventual si 2—3 cuisoare si toate impreuna se dau intr-un clocot, apoi se lasa 5—6 min la rece, dupa care se toarna peste ciuperci pana le acopera.
Deasupra, sub gatul borcanului, se pun scandurele subtiri cat lama unui cutit, ca sa nu se ridice ciupercile in afara lichidului. La urma se mai pun deasupra cateva linguri de ulei in prealabil prajit sau seu de vaca topit. Se leaga borcanele in mod obisnuit si se pastreaza la rece.
Tag-uri: ciuperci, otet, ciuperci marinate |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :