Statistics:
Visits: 944 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Chiftelute cu carne si tarhon
Q: | Intreaba despre Chiftelute cu carne si tarhon |
Ingreriente:
Carne de vacă 100 g, carne de porc 300 g, ceapă 150 g, franzelă 200 g, verÂdeaţă 2 leg, tarhon 3 leg, ouă 2 buc, făină 100 g, usturoi 25 g, roÅŸii 1 kg, ulei 125 g, unt 50 g, smântână 350 g, piper, sare.
Cum se prepară:
Carnea se dă prin maşina de tocat. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Franzela se înmoaie în apă şi se stoarce bine. Verdeaţa şi 1 leg de tarhon se toacă mărunt. Se amestecă totul, se adaugă ouăle, piperul şi sarea. Se formează chifteluţele, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei. Roşiile se taie bucăţi, se fierb 20 min cu puţin mujdei de usturoi şi se pasează printr-o sită sau pasoar. Din restul de făină, unt şi smântână se prepară un sos alb, care se amestecă cu sucul de roşii şi se subţiază cu puţină apă, se potriveşte gustul de sare, se aşează chifteluţele în acest sos şi se fierb circa 25 min la un foc domol. Tarhonul rămas se opăreşte timp de 10 min, se lasă să se răcească, se toacă, se pune în sos şi se mai fierbe 10 minute.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Carne de vacă 100 g, carne de porc 300 g, ceapă 150 g, franzelă 200 g, verÂdeaţă 2 leg, tarhon 3 leg, ouă 2 buc, făină 100 g, usturoi 25 g, roÅŸii 1 kg, ulei 125 g, unt 50 g, smântână 350 g, piper, sare.
Cum se prepară:
Carnea se dă prin maşina de tocat. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Franzela se înmoaie în apă şi se stoarce bine. Verdeaţa şi 1 leg de tarhon se toacă mărunt. Se amestecă totul, se adaugă ouăle, piperul şi sarea. Se formează chifteluţele, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei. Roşiile se taie bucăţi, se fierb 20 min cu puţin mujdei de usturoi şi se pasează printr-o sită sau pasoar. Din restul de făină, unt şi smântână se prepară un sos alb, care se amestecă cu sucul de roşii şi se subţiază cu puţină apă, se potriveşte gustul de sare, se aşează chifteluţele în acest sos şi se fierb circa 25 min la un foc domol. Tarhonul rămas se opăreşte timp de 10 min, se lasă să se răcească, se toacă, se pune în sos şi se mai fierbe 10 minute.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: chiftelute, carne, tarhon, mancare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 25 June '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :