FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 599
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tipuri de personalitate - tipul fricos

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Tipuri de personalitate - tipul fricos

 Q:   Intreaba despre Tipuri de personalitate - tipul fricos       
Tipuri de personalitate - tipul fricos Conduita este însoţită din copilărie de teamă de animale, de întuneric, de înălţime etc. La maturitate, frica devine, mai ales, inhibiţie.

Asemenea persoane manifestă multă docilitate şi timiditate în relaţiile cu alte persoane, suportă cu greutate agresiunile de orice fel şi caută să evite replica pe cât posibil.
într-o funcţie de conducere, acest tip asigură o planificare atentă, dar lipsită de eficacitate ; coordonează prin delegare de competenţă, motivează insuficient, controlează sporadic şi fără profunzime, se comportă discret, fin şi cu înţelegere faţă de subalterni ; este neînţeles de unii dintre aceştia, care îl evaluează ca pe un om slab, lipsit de autoritate.

Subalternii cu fire fricoasă sunt retraşi, dar buni executanţi ai sarcinilor care le revin, cu excepţia celor ce implică riscuri deosebite. în raporturile cu şefii sunt dominaţi de nesiguranţă pe care o maschează cu dificultate. Simt nevoia de a fi controlaţi, nu din nesiguranţă, cât din nevoia de a fi apreciaţi. Asemenea subalterni nu trebuie pusi să execute ordine care implică atitudini ferme şi decizii rapide în împrejurări imprevizibile.
Colectivul de muncă este perceput ca un factor de siguranţă, iar trăsătura lor de bază este cuminţenia. Ritmurile de lucru mai înalte îi pun în dificultate de adaptare şi deseori îi copleşesc.


Tag-uri: lider, psihic, inteligentaCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :