FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,458
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tipuri de personalitate - tipul demonstrativ

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Tipuri de personalitate - tipul demonstrativ

 Q:   Intreaba despre Tipuri de personalitate - tipul demonstrativ       
Tipuri de personalitate - tipul demonstrativ Trăsăturile de personalitate diferenţiază oamenii unii de alţii. în actul conducerii personalitatea conducătorului, stilul de conducere şi nivelul lui de instruire sunt cele care influenteaza capital eficienţa activităţilor. Aceeaşi problemă va fi privita şi din unghiul subalternului.

Tipul demonstrativ - Conducătorul din această categorie îţi exercită atributul conducerii după o planificare superficială, o organizare simplistă şi o coordonare ineficientă. Investeşte multă persuasiune şi sentimentalism, evocă adeseori aportul propriu la realizarea sarcinilor şi subapreciază eforturile subalternilor.
Subalternul din această categorie execută corect sarcinile simple care nu implică o angaj are serioasă şi de lungă durată. Este atent în relaţia cu şeful său, dar când i se încredinţează Sarcini mai dificile, fie că se angajează „serios" şi munceşte de „ochii şefului", iar când rămâne singur, renunţă la execuţie, fie că manifestă tendinţa de a evita îndeplinirea sarcinii. Deci, el poate executa corect sarcinile, dacă este constrâns de rigoarea comportamentală a şefului. în colectiv se integrează bine, dar cultivă intrigă, bârfă şi nesiguranţă. Uneori manifestă tendinţa de a fi excesiv de serviabil şi util şefului şi pentru asta recurge la orice mijloace de convingere şi de impresionare. De asemenea, mai are obiceiul de a răstălmăci sarcinile primite, iar când este scăpat de sub control, poate deveni arogant şi indisciplinat.

Nu se sfieşte să-şi inducă în eroare şeful, nici pe colegi, speculând buna credinţă. Scopul acţiunilor sale este de a impresiona pe alţii. Oamenii din această categorie, indiferent de poziţia lor în ierarhia socială, au „puterea" de „a uita" ceea ce nu vor să ştie. La ei minciuna nu este însoţită de conştiinţa situaţiei penibile în care se ,află cel silit să mintă şi, din acest motiv, mint cu expresie de nevinovăţie totală.

Ei urmăresc să scape de conflict, să evite eforturile şi să impresioneze (mai ales superiorii) pentru a obţine avantaje. Alte particularităţi : lauda de sine, tendinţa de autocompătimire, pripeala în decizii, o bună capacitate de adaptare la alţi oameni şi deseori capacitatea de a se face iubiţi (datorită amabilităţii şi abilităţii de care dau dovadă, colegii îi apreciază uneori drept „conştiincioşi").


Tag-uri: lider, psihic, inteligenta



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :