Statistics:
Visits: 779 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa crema de mazare uscata
Q: | Intreaba despre Supa crema de mazare uscata |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 500-600 g mazăre uscată, 100 g ceapă, 100 ml ulei, 30 g făină, 1 foaie de dafin, sare.
Mod de preparare
Mazărea uscată se alege şi se pune la inmuiat. După câteva ore se scurge şi se pune la fiert cu apă rece. Separat, intr-o cratiţă cu ulei infierbantat se căleşte puţin ceapa tăiată in felii, apoi se adaugă făina, foaia de dafin şi se stinge cu zeamă in care a fiert mazărea, adăugandu-se la urmă şi mazărea bine fiartă (aproape ca piureul).
Se mai lasă să fiarbă impreună 15-20 min, după care se trece totul prin sită sau prin pasoar şi se pune din nou pe foc, amestecându-se până dă in fiert, apoi se ia de pe foc. Se poate drege cu gălbenuşuri sau numai cu smantană.
Se serveşte cu crutoane de franzelă tăiate in cubuleţe mici, rumenite la cuptor. (Cubuleţele se pun intr-o tavă, se stropesc cu unt, se introduc in cuptor la temperatura de 50°C şi se amestecă din când in când ca să se rumenească fără să se ardă).
Pentru 6 porţii: 500-600 g mazăre uscată, 100 g ceapă, 100 ml ulei, 30 g făină, 1 foaie de dafin, sare.
Mod de preparare
Mazărea uscată se alege şi se pune la inmuiat. După câteva ore se scurge şi se pune la fiert cu apă rece. Separat, intr-o cratiţă cu ulei infierbantat se căleşte puţin ceapa tăiată in felii, apoi se adaugă făina, foaia de dafin şi se stinge cu zeamă in care a fiert mazărea, adăugandu-se la urmă şi mazărea bine fiartă (aproape ca piureul).
Se mai lasă să fiarbă impreună 15-20 min, după care se trece totul prin sită sau prin pasoar şi se pune din nou pe foc, amestecându-se până dă in fiert, apoi se ia de pe foc. Se poate drege cu gălbenuşuri sau numai cu smantană.
Se serveşte cu crutoane de franzelă tăiate in cubuleţe mici, rumenite la cuptor. (Cubuleţele se pun intr-o tavă, se stropesc cu unt, se introduc in cuptor la temperatura de 50°C şi se amestecă din când in când ca să se rumenească fără să se ardă).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :