FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 714
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Supa crema de mazare uscata

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Supa crema de mazare uscata

 Q:   Intreaba despre Supa crema de mazare uscata       
Supa crema de mazare uscataIngrediente

Pentru 6 porţii: 500-600 g mazăre uscată, 100 g ceapă, 100 ml ulei, 30 g făină, 1 foaie de dafin, sare.

Mod de preparare

Mazărea uscată se alege şi se pune la inmuiat. După câteva ore se scurge şi se pune la fiert cu apă rece. Separat, intr-o cratiţă cu ulei infierbantat se căleşte puţin ceapa tăiată in felii, apoi se adaugă făina, foaia de dafin şi se stinge cu zeamă in care a fiert mazărea, adăugandu-se la urmă şi mazărea bine fiartă (aproape ca piureul).

Se mai lasă să fiarbă impreună 15-20 min, după care se trece totul prin sită sau prin pasoar şi se pune din nou pe foc, amestecându-se până dă in fiert, apoi se ia de pe foc. Se poate drege cu gălbenuşuri sau numai cu smantană.

Se serveşte cu crutoane de franzelă tăiate in cubuleţe mici, rumenite la cuptor. (Cubuleţele se pun intr-o tavă, se stropesc cu unt, se introduc in cuptor la temperatura de 50°C şi se amestecă din când in când ca să se rumenească fără să se ardă).


Tag-uri: supa, cream, mazare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :