Statistics:
Visits: 857 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Preparate din oua
Q: | Intreaba despre Preparate din oua |
In hrana omului, mai ales în cazul meniului vegetarian, ouăle sunt componentele de bază, atat din punct de vedere al gustului, cat şi al saţietăţii. Unele preparate din ouă sunt simple, uşor de pregătit, uneori chiar numai în cateva minute, ca de exemplu: ouă fierte, ouă ochiuri, ochiuri la capac sau fierte în apă (româneşti), scrob, omlete, sufleuri, budinci, clătite şi alte preparate cu legume, fructe, făinoase şi branzeturi.
Pentru reuşita preparatelor este foarte important ca ouăle să fie cat mai proaspete. Prospeţimea ouălor se poate constata prin clătinare, dacă se clatină în interior înseamnă că oul este stătut. Ouăle proaspete au coaja transparentă şi poroasă şi s unt puţin mai grele decat cele vechi care au coaja lucioasă şi sunt puţin mai uşoare.
Ouăle nu se sparg direct peste preparat. Fiecare ou se sparge separat pe o farfurioasă şi numai după ce se constată că este proaspăt se toarnă peste celelalte. Dacă la oul spart albuşul se revarsă şi nu se ţine de gălbenuş, sau şi gălbenuşul se revarsă, înseamnă că oul este vechi. Din astfel de ouă nu se pot pregăti ochiuri, iar albuşul nu poate fi bătut spumă. Ouăle pentru fiert trebuie să fie cat mai proaspete, şi scoase din timp din frigider, altfel vor crăpa la fiert.
Pentru reuşita preparatelor este foarte important ca ouăle să fie cat mai proaspete. Prospeţimea ouălor se poate constata prin clătinare, dacă se clatină în interior înseamnă că oul este stătut. Ouăle proaspete au coaja transparentă şi poroasă şi s unt puţin mai grele decat cele vechi care au coaja lucioasă şi sunt puţin mai uşoare.
Ouăle nu se sparg direct peste preparat. Fiecare ou se sparge separat pe o farfurioasă şi numai după ce se constată că este proaspăt se toarnă peste celelalte. Dacă la oul spart albuşul se revarsă şi nu se ţine de gălbenuş, sau şi gălbenuşul se revarsă, înseamnă că oul este vechi. Din astfel de ouă nu se pot pregăti ochiuri, iar albuşul nu poate fi bătut spumă. Ouăle pentru fiert trebuie să fie cat mai proaspete, şi scoase din timp din frigider, altfel vor crăpa la fiert.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :