FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 788
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Preparate din oua

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Preparate din oua

 Q:   Intreaba despre Preparate din oua       
Preparate din oua In hrana omului, mai ales în cazul meniului vegetarian, ouăle sunt componentele de bază, atat din punct de vedere al gustului, cat şi al saţietăţii. Unele preparate din ouă sunt simple, uşor de pregătit, uneori chiar numai în cateva minute, ca de exemplu: ouă fierte, ouă ochiuri, ochiuri la capac sau fierte în apă (româneşti), scrob, omlete, sufleuri, budinci, clătite şi alte preparate cu legume, fructe, făinoase şi branzeturi.
Pentru reuşita preparatelor este foarte important ca ouăle să fie cat mai proaspete. Prospeţimea ouălor se poate constata prin clătinare, dacă se clatină în interior înseamnă că oul este stătut. Ouăle proaspete au coaja transparentă şi poroasă şi sunt puţin mai grele decat cele vechi care au coaja lucioasă şi sunt puţ in mai uşoare.
Ouăle nu se sparg direct peste preparat. Fiecare ou se sparge separat pe o farfurioasă şi numai după ce se constată că este proaspăt se toarnă peste celelalte. Dacă la oul spart albuşul se revarsă şi nu se ţine de gălbenuş, sau şi gălbenuşul se revarsă, înseamnă că oul este vechi. Din astfel de ouă nu se pot pregăti ochiuri, iar albuşul nu poate fi bătut spumă. Ouăle pentru fiert trebuie să fie cat mai proaspete, şi scoase din timp din frigider, altfel vor crăpa la fiert.


Tag-uri: oua, ochiuri, satios, budinca



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 10 December '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :