Statistics:
Visits: 716 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sufleu de dovlecei I
Q: | Intreaba despre Sufleu de dovlecei I |
Ingrediente:
1 kg dovlecei, 6 ouă, 100 g unt, 100 g făină, 100 g caşcaval, 1 pahar lapte, sare.
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie în cuburi mici şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert se răcesc cu apă rece şi se lasă să se scurgă bine. între timp se prepară sosul astfel: se pune unt (jumătate din cantitatea prevăzută în reţetă) la topit, se adaugă făina, se amestecă pană se încinge fără să se rumenească, se stinge cu lapte călduţ şi se amestecă pană dă în fiert. Se ia sosul jos de pe foc, după care se adaugă gălbenuşurile, unul cate unul, o parte din caşcavalul ras, dovleceii bine scurşi, sare şi albuşurile bătute spumai Se amestecă uşor şi se toarnă în forma unsă. Se presară compoziţia cu caşcaval ras, se stropeşte cu unt topit şi se introduce în cuptor. Cand s-a ridicat şi s-a rumenti este gata.
1 kg dovlecei, 6 ouă, 100 g unt, 100 g făină, 100 g caşcaval, 1 pahar lapte, sare.
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie în cuburi mici şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert se răcesc cu apă rece şi se lasă să se scurgă bine. între timp se prepară sosul astfel: se pune unt (jumătate din cantitatea prevăzută în reţetă) la topit, se adaugă făina, se amestecă pană se încinge fără să se rumenească, se stinge cu lapte călduţ şi se amestecă pană dă în fiert. Se ia sosul jos de pe foc, după care se adaugă gălbenuşurile, unul cate unul, o parte din caşcavalul ras, dovleceii bine scurşi, sare şi albuşurile bătute spumai Se amestecă uşor şi se toarnă în forma unsă. Se presară compoziţia cu caşcaval ras, se stropeşte cu unt topit şi se introduce în cuptor. Cand s-a ridicat şi s-a rumenti este gata.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :