Statistics:
Visits: 948 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sos maioneza
Q: | Intreaba despre Sos maioneza |
Ingrediente:
Ouă 3 buc, ulei 430 g. lămâie 100 g sau sare de lămâie 2 g, sare.
Cum se prepara:
Se separă gălbenuşurile, se adaugă puţină apă şi puţină sare şi se lasă să stea 10-15 min în frigider. Se amestecă apoi şi se adaugă ulei, puţin câte puţin şi se continuă amestecatul, până ce s-a încorporat tot uleiul. La sfârşit se adaugă zeama de lămâie, amestecându-se în continuare. Dacă maioneza este prea tare, se poate subţia cu puţin sifon sau apă. In cazul în care maioneza se taie, atunci se ia un gălbenuş şi se amestecă cu puţină apă, apoi se adaugă maioneza tăiată, puţin câte puţin, amestecându-se încontinuu, până ce se termină toată cantitatea de maioneză tăiata. Maioneza se poate drege folosind şi următorul procedeu: într-un castron se pune puţină maioneză tăiată, se adaugă puţină apă caldă, se amestecă cu telul bine, apoi se adaugă maioneză tăiată, puţin câte puţin, adăugind din când în când şi câteva picături de apă şi se continuă, până se reface toată maioneza. Maioneza se poate prepara din orice număr de ouă, păstrându-se doar proporţia de un gălbenuş la 150 g ulei.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Ouă 3 buc, ulei 430 g. lămâie 100 g sau sare de lămâie 2 g, sare.
Cum se prepara:
Se separă gălbenuşurile, se adaugă puţină apă şi puţină sare şi se lasă să stea 10-15 min în frigider. Se amestecă apoi şi se adaugă ulei, puţin câte puţin şi se continuă amestecatul, până ce s-a încorporat tot uleiul. La sfârşit se adaugă zeama de lămâie, amestecându-se în continuare. Dacă maioneza este prea tare, se poate subţia cu puţin sifon sau apă. In cazul în care maioneza se taie, atunci se ia un gălbenuş şi se amestecă cu puţină apă, apoi se adaugă maioneza tăiată, puţin câte puţin, amestecându-se încontinuu, până ce se termină toată cantitatea de maioneză tăiata. Maioneza se poate drege folosind şi următorul procedeu: într-un castron se pune puţină maioneză tăiată, se adaugă puţină apă caldă, se amestecă cu telul bine, apoi se adaugă maioneză tăiată, puţin câte puţin, adăugind din când în când şi câteva picături de apă şi se continuă, până se reface toată maioneza. Maioneza se poate prepara din orice număr de ouă, păstrându-se doar proporţia de un gălbenuş la 150 g ulei.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Tag-uri: sos maioneza, sare de lamaie, oua, sare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 25 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :