FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 823
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Maioneza

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Maioneza

 Q:   Intreaba despre Maioneza       
Maioneza Ingrediente:

3 gălbenuşuri, 300 ml ulei, 2 linguri zeamă de lămaie sau sare de lămaie dizolvată în puţină apă, o jumătate lingură de muştar, sare.

Mod de preparare:

Se pun într-un castron gălbenuÅŸurile crude ÅŸi muÅŸtarul, se presară cu puÅ£ină sare cernută ÅŸi se amestecă cu telul, picurandu-se la început cate puÅ£in ulei, iar după ce s-a obÅ£inut consistenÅ£a de maioneză se stropeÅŸte cu cateva picături de apă rece. Se continuă să se toarne ulei, cu intermitenţă, sub forma unei ÅŸuviÅ£e subÅ£iri. După ce s-a terminat uleiul se adaugă, după gust, zeamă sau sare de lămaie ÅŸi se mai adaugă apă rece, atat cat primeÅŸte maioneza ca sà „Æ’ nu iasă prea subÅ£ire.
Dacă se întamplă să se taie maioneza, atunci se ia un gălbenuş crud sau fiert (care se dă prin sită) şi se freacă separat într-un castron sau într-o farfurie adancă, cu puţină sare fină şi 1/2 linguriţă de muştar, după care se adaugă cate puţin din maioneza tăiată.
De reţinut este faptul că se recomandă să se folosească sare de lămaie în soluţie concentrată, aceasta legand mai bine maioneza. Zeama de lămaie se poate adăuga la urmă în maioneza gata preparată.
Ouăle trebuie să fie cat mai proaspete, iar uleiul trebuie să aibă temperatura camerei. Pană la întrebuinţare, maioneza se păstrează în frigider, altfel se lasă (se taie) şi iese uleiul deasupra. Maioneza tăiată se mai poate drege şi cu apă. Se pune într-un castron 1/2 lingură din maioneza tăiată peste care se picură apă şi, amestecand tot timpul repede, se adaugă mereu cate puţin din maioneza tăiată şi cate o picătură de apă. Cand s-a legat, se adaugă restul de maioneză.


Tag-uri: maioneza, oua, ulei, mustar



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :