Statistics:
Visits: 873 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Maioneza
Q: | Intreaba despre Maioneza |
Ingrediente:
3 gălbenuşuri, 300 ml ulei, 2 linguri zeamă de lămaie sau sare de lămaie dizolvată în puţină apă, o jumătate lingură de muştar, sare.
Mod de preparare:
Se pun într-un castron gălbenuÅŸurile crude ÅŸi muÅŸtarul, se presară cu puÅ£ină sare cernută ÅŸi se amestecă cu telul, picurandu-se la început cate puÅ£in ulei, iar după ce s-a obÅ£inut consistenÅ£a de maioneză se stropeÅŸte cu cateva picături de apă rece. Se continuă să se toarne ulei, cu intermitenţă, sub forma unei ÅŸuviÅ£e subÅ£iri. După ce s-a terminat uleiul se adaugă, după gust, zeamă sau sare de lămaie ÅŸi se mai adaugă apă rece, atat cat primeÅŸte maioneza ca sà „Æ’ nu iasă prea subÅ£ire.
Dacă se întamplă să se taie maioneza, atunci se ia un gălbenuş crud sau fiert (care se dă prin sită) şi se freacă separat într-un castron sau într-o farfurie adancă, cu puţină sare fină şi 1/2 linguriţă de muştar, după care se adaugă cate puţin din maioneza tăiată.
De reţinut este faptul că se recomandă să se folosească sare de lămaie în soluţie concentrată, aceasta legand mai bine maioneza. Zeama de lămaie se poate adăuga la urmă în maioneza gata preparată.
Ouăle trebuie să fie cat mai proaspete, iar uleiul trebuie să aibă temperatura camerei. Pană la întrebuinţare, maioneza se păstrează în frigider, altfel se lasă (se taie) şi iese uleiul deasupra. Maioneza tăiată se mai poate drege şi cu apă. Se pune într-un castron 1/2 lingură din maioneza tăiată peste care se picură apă şi, amestecand tot timpul repede, se adaugă mereu cate puţin din maioneza tăiată şi cate o picătură de apă. Cand s-a legat, se adaugă restul de maioneză.
3 gălbenuşuri, 300 ml ulei, 2 linguri zeamă de lămaie sau sare de lămaie dizolvată în puţină apă, o jumătate lingură de muştar, sare.
Mod de preparare:
Se pun într-un castron gălbenuÅŸurile crude ÅŸi muÅŸtarul, se presară cu puÅ£ină sare cernută ÅŸi se amestecă cu telul, picurandu-se la început cate puÅ£in ulei, iar după ce s-a obÅ£inut consistenÅ£a de maioneză se stropeÅŸte cu cateva picături de apă rece. Se continuă să se toarne ulei, cu intermitenţă, sub forma unei ÅŸuviÅ£e subÅ£iri. După ce s-a terminat uleiul se adaugă, după gust, zeamă sau sare de lămaie ÅŸi se mai adaugă apă rece, atat cat primeÅŸte maioneza ca sà „Æ’ nu iasă prea subÅ£ire.
Dacă se întamplă să se taie maioneza, atunci se ia un gălbenuş crud sau fiert (care se dă prin sită) şi se freacă separat într-un castron sau într-o farfurie adancă, cu puţină sare fină şi 1/2 linguriţă de muştar, după care se adaugă cate puţin din maioneza tăiată.
De reţinut este faptul că se recomandă să se folosească sare de lămaie în soluţie concentrată, aceasta legand mai bine maioneza. Zeama de lămaie se poate adăuga la urmă în maioneza gata preparată.
Ouăle trebuie să fie cat mai proaspete, iar uleiul trebuie să aibă temperatura camerei. Pană la întrebuinţare, maioneza se păstrează în frigider, altfel se lasă (se taie) şi iese uleiul deasupra. Maioneza tăiată se mai poate drege şi cu apă. Se pune într-un castron 1/2 lingură din maioneza tăiată peste care se picură apă şi, amestecand tot timpul repede, se adaugă mereu cate puţin din maioneza tăiată şi cate o picătură de apă. Cand s-a legat, se adaugă restul de maioneză.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :