Statistics:
Visits: 782 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pui cu friganele
Q: | Intreaba despre Pui cu friganele |
Ingrediente
1 kg pui, 60 g unt, piper, sare; pentru frigănele: 300 g franzelă, 1/4 1 lapte, 2 ouă, 50 g unt, sare, zahăr, 1 lingură de ulei şi ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Se curăţă puiul, se spală, se taie in bucăţi care se sărează, se piperează şi se pun intr-o cratiţă cu untul incălzit şi se acoperă cu capac. Intre timp, cand bucăţile de pui incep să se rumenească, se adaugă din cand in cand cate puţină apă şi se intorc.
După ce sunt gata se ţin acoperite in vas pană la servire. In acest interval de timp se pregătesc frigănelele: franzela curăţată de coajă se taie in felii care se inmoaie in lapte amestecat cu o linguriţă de zahăr, apoi se dau prin ou bătut amestecat cu o lingură de ulei şi se prăjesc pe ambele părţi in ulei infierbantat.
Bucăţile de pui se servesc puse la mijlocul unui platou rotund, iar pe marginea lor se aşază frigănele intercalate cu sote de mazăre sau de carote. Sosul rezultat de la pui se toarnă numai peste bucăţile respective.
1 kg pui, 60 g unt, piper, sare; pentru frigănele: 300 g franzelă, 1/4 1 lapte, 2 ouă, 50 g unt, sare, zahăr, 1 lingură de ulei şi ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Se curăţă puiul, se spală, se taie in bucăţi care se sărează, se piperează şi se pun intr-o cratiţă cu untul incălzit şi se acoperă cu capac. Intre timp, cand bucăţile de pui incep să se rumenească, se adaugă din cand in cand cate puţină apă şi se intorc.
După ce sunt gata se ţin acoperite in vas pană la servire. In acest interval de timp se pregătesc frigănelele: franzela curăţată de coajă se taie in felii care se inmoaie in lapte amestecat cu o linguriţă de zahăr, apoi se dau prin ou bătut amestecat cu o lingură de ulei şi se prăjesc pe ambele părţi in ulei infierbantat.
Bucăţile de pui se servesc puse la mijlocul unui platou rotund, iar pe marginea lor se aşază frigănele intercalate cu sote de mazăre sau de carote. Sosul rezultat de la pui se toarnă numai peste bucăţile respective.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :