FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 782
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pui cu friganele

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Pui cu friganele

 Q:   Intreaba despre Pui cu friganele       
Pui cu friganeleIngrediente

1 kg pui, 60 g unt, piper, sare; pentru frigănele: 300 g franzelă, 1/4 1 lapte, 2 ouă, 50 g unt, sare, zahăr, 1 lingură de ulei şi ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Se curăţă puiul, se spală, se taie in bucăţi care se sărează, se piperează şi se pun intr-o cratiţă cu untul incălzit şi se acoperă cu capac. Intre timp, cand bucăţile de pui incep să se rumenească, se adaugă din cand in cand cate puţină apă şi se intorc.

După ce sunt gata se ţin acoperite in vas pană la servire. In acest interval de timp se pregătesc frigănelele: franzela curăţată de coajă se taie in felii care se inmoaie in lapte amestecat cu o linguriţă de zahăr, apoi se dau prin ou bătut amestecat cu o lingură de ulei şi se prăjesc pe ambele părţi in ulei infierbantat.

Bucăţile de pui se servesc puse la mijlocul unui platou rotund, iar pe marginea lor se aşază frigănele intercalate cu sote de mazăre sau de carote. Sosul rezultat de la pui se toarnă numai peste bucăţile respective.


Tag-uri: pui, friganele, unt



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :