Statistics:
Visits: 873 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Omleta cu mere
Q: | Intreaba despre Omleta cu mere |
Ingrediente:
Pentru 6 persoane: 8 ouă, 100 g unt, 1 pahar lapte, 100 g făină, 1 kg mere, 200 g zahăr, coajă de lămaie, scorţişoară, sare.
Mod de preparare:
Intr-un castron se pun gălbenuşurile, jumătate din zahăr, coaja de lămaie rasă, puţină sare şi se freacă totul 5- 6 min. Apoi se adaugă făina, dizolvată cu lapte şi bine amestecată, merele rase (curăţate de coajă), albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr, scorţişoară şi se amestecă uşor şi, cat mai puţin ca să nu cadă albuşul. Se pune o tigaie cu puţin unt sau ulei pe foc şi cand s-a înfierbantat se toarnă cate un polonic din compoziţia preparată şi se prăjeşte pe ambele părţi pană la rumenire. Se serveşte ca desert, presărată cu zahăr pudră sau cu sirop.
Pentru 6 persoane: 8 ouă, 100 g unt, 1 pahar lapte, 100 g făină, 1 kg mere, 200 g zahăr, coajă de lămaie, scorţişoară, sare.
Mod de preparare:
Intr-un castron se pun gălbenuşurile, jumătate din zahăr, coaja de lămaie rasă, puţină sare şi se freacă totul 5- 6 min. Apoi se adaugă făina, dizolvată cu lapte şi bine amestecată, merele rase (curăţate de coajă), albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr, scorţişoară şi se amestecă uşor şi, cat mai puţin ca să nu cadă albuşul. Se pune o tigaie cu puţin unt sau ulei pe foc şi cand s-a înfierbantat se toarnă cate un polonic din compoziţia preparată şi se prăjeşte pe ambele părţi pană la rumenire. Se serveşte ca desert, presărată cu zahăr pudră sau cu sirop.
Tag-uri: desert, mere, omleta, scortisoara |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :