Statistics:
Visits: 664 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mancare de dovlecei II
Q: | Intreaba despre Mancare de dovlecei II |
Ingrediente
6 dovlecei (1 kg), 100 g ceapă, 1 legătură de mărar, 120 ml ulei, 50 g bulion de roşii sau cateva roşii, 1 căpăţană de usturoi, sare, piper, făină.
Mod de prepapare
Se rad dovleceii de coajă, se taie în cuburi mici, se trec prin făină şi se prăjesc pe rand în ulei bine încălzit, după care se scot în alt vas. Uleiul rămas se scurge în alt vas, iar tigaia se spală şi se toarnă în ea din nou uleiul strecurat de reziduurile arse punandu-se ceapa la călit, tăiată, în prealabil, mărunt.
După ce s-a prăjit puţin se adaugă bulionul de roşii, dovleceii prăjiţi, usturoiul tocat mărunt şi se stinge cu apă caldă, atat cat să acopere conţinutul. Se potriveşte de sare şi de piper şi se lasă să dea în fiert 5-6 min, după care mancarea se introduce în cuptor şi se lasă să fiarbă pană scade şi se rumeneşte deasupra. Cand este gata se presară deasupra cu mărar tocat mărunt.
In mancarea de dovlecei se mai pot adăuga ardei graşi şi cateva roşii tăiate în bucăţi şi puse deasupra înainte de a se introduce în cuptor.
6 dovlecei (1 kg), 100 g ceapă, 1 legătură de mărar, 120 ml ulei, 50 g bulion de roşii sau cateva roşii, 1 căpăţană de usturoi, sare, piper, făină.
Mod de prepapare
Se rad dovleceii de coajă, se taie în cuburi mici, se trec prin făină şi se prăjesc pe rand în ulei bine încălzit, după care se scot în alt vas. Uleiul rămas se scurge în alt vas, iar tigaia se spală şi se toarnă în ea din nou uleiul strecurat de reziduurile arse punandu-se ceapa la călit, tăiată, în prealabil, mărunt.
După ce s-a prăjit puţin se adaugă bulionul de roşii, dovleceii prăjiţi, usturoiul tocat mărunt şi se stinge cu apă caldă, atat cat să acopere conţinutul. Se potriveşte de sare şi de piper şi se lasă să dea în fiert 5-6 min, după care mancarea se introduce în cuptor şi se lasă să fiarbă pană scade şi se rumeneşte deasupra. Cand este gata se presară deasupra cu mărar tocat mărunt.
In mancarea de dovlecei se mai pot adăuga ardei graşi şi cateva roşii tăiate în bucăţi şi puse deasupra înainte de a se introduce în cuptor.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :