Statistics:
Visits: 937 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gaina inabusita, servita cu sosuri diferite
Q: | Intreaba despre Gaina inabusita, servita cu sosuri diferite |
Cand găina este bătrană sau cand nu există cuptor, ea se taie in sferturi şi se pune intr-o cratiţă cu grăsime şi puţină apă, se acoperă şi se fierbe inăbuşit, adăugandu-se din cand in cand cate puţină apă, diferite condimente şi legume.
Cand pasărea este gata, se scoate, iar in untura rămasă, după ce s-a lăsat să scadă lichidul, se adaugă puţină făină şi bulion sau numai bulion şi se stinge cu apă sau supă.
In cazul in care se doreşte carnea de găină cu sos alb, nu se mai pune bulion, insă se adaugă puţină făină şi smantana şi se stinge cu supă. Pentru sos picant se adaugă bulion, muştar, piper, vin şi supă.
Se lasă să fiarbă 20—30 min, după care se strecoară şi se serveşte fierbinte la carne şi cu diferite garnituri şi salate.
Cand pasărea este gata, se scoate, iar in untura rămasă, după ce s-a lăsat să scadă lichidul, se adaugă puţină făină şi bulion sau numai bulion şi se stinge cu apă sau supă.
In cazul in care se doreşte carnea de găină cu sos alb, nu se mai pune bulion, insă se adaugă puţină făină şi smantana şi se stinge cu supă. Pentru sos picant se adaugă bulion, muştar, piper, vin şi supă.
Se lasă să fiarbă 20—30 min, după care se strecoară şi se serveşte fierbinte la carne şi cu diferite garnituri şi salate.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :