FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 996
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre obtinerea siropurilor

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Despre obtinerea siropurilor

 Q:   Intreaba despre Despre obtinerea siropurilor       
Despre obtinerea siropurilor Siropul de fructe este o bautura placuta si racoritoare care se consuma cu un adaos de apa minerala sau sifon. Siropul se prepara din zeama de fructe si zahar. Sucul din fructe se poate obtine prin presare la rece, la cald si prin oparire sau macerarea fructelor.

Sucul obtinut prin una din aceste metode ,se filtreaza dupa care se aseaza intr-un vas impreuna cu zaharul. Se lasa pe marginea masinii pana ce , zaharul este complet dizolvat, apoi se trage vasul la un foc tare sa fiarba, ridicand spuma de deasupra care se formeaza.

Cand siropul se prepara din fructe mai dulci este necesar sa se adauge la fiert zeama de lamaie, pentru a nu se zaharisi. La obtinerea siropurilor de calitate este necesar sa se foloseasca fructe proaspete, bine coapte. Deoarece sucul fermenteaza foarte repede , se recomanda sa fie preparat imediat ce a fost stors din fructe.

Siropul se leaga mai putin decât dulceata, pentru a putea fi scos usor din sticle si se toarna fierbinte in sticle. Pentru a nu se sparge sticlele, se incalzesc inainte in cuptorul aragazului sau se aseaza sub fiecare sticla doua lame de cutit.

Sticlele se controleaza sa fie foarte curate si bine uscate. Cand sticlele s-au racit, se astupa cu dopuri noi care au fost fierte in apa si bine zvantate. Sticlele se aseaza la camara, pivnite sau boxe in pozitie verticala.


Tag-uri: siropuri, fructe, obtinerea siropurilor



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :