Statistics:
Visits: 917 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Conservarea fasolii tucare
Q: | Intreaba despre Conservarea fasolii tucare |
Aceasta leguma este cel mai usor de conservat si se gaseste in cantitate mare pe piata. Se aleg pastaile foarte tinere, proaspete si fara ate.
Se curata la capete de eventualele ate, se spala si se oparesc intr-un vas cu apa clocotita si sarata (1—2 %) unde se lasa 5—6 minute, de cand apa a inceput sa clocoteasca.
Cand fasolea a fost oparita, se scurge de apa intr-o strecuratoare, se spala imediat cu multa apa rece sub robinet. Dupa ce s-a scurs bine de apa, se aseaza in borcane pastaile intregi, asezate in pozitie verticala.
Cand borcanele au fost umplute pana mai jos de margine (cu 3—3,5 cm), se toarna din apa in care s-au oparit atat cat sa acopere fasolea cu 1—2 cm, avand grija sa se lase un spatiu gol de 1,5—2 cm pana in marginea borcanului pentru a avea loc sa fiarba.
Conservele de fasole se sterilizeaza timp de 30 minute prima zi, iar a doua zi numai 10—15 minute.
Se curata la capete de eventualele ate, se spala si se oparesc intr-un vas cu apa clocotita si sarata (1—2 %) unde se lasa 5—6 minute, de cand apa a inceput sa clocoteasca.
Cand fasolea a fost oparita, se scurge de apa intr-o strecuratoare, se spala imediat cu multa apa rece sub robinet. Dupa ce s-a scurs bine de apa, se aseaza in borcane pastaile intregi, asezate in pozitie verticala.
Cand borcanele au fost umplute pana mai jos de margine (cu 3—3,5 cm), se toarna din apa in care s-au oparit atat cat sa acopere fasolea cu 1—2 cm, avand grija sa se lase un spatiu gol de 1,5—2 cm pana in marginea borcanului pentru a avea loc sa fiarba.
Conservele de fasole se sterilizeaza timp de 30 minute prima zi, iar a doua zi numai 10—15 minute.
Tag-uri: fasole tucara, conservare, legume |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :