FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,565
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Conservarea caiselor prin uscare

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Conservarea caiselor prin uscare

 Q:   Intreaba despre Conservarea caiselor prin uscare       
Conservarea caiselor prin uscareSe aleg caise foarte bine coapte, chiar trecute din copt. Se spala, se oparesc sau se aburesc 1—2 minute, se scurg bine de apa, apoi se intind imediat pe schelete de scanduri peste care se intinde un tifon.

Caisele cer o uscare inceata si cu multa atentie. Din cand in cand, se intorc de pe o parte pe alta, pentru a se zvanta mai repede. Caisele se pot usca intregi sau taiate in jumatati, avand samburii inlaturati.

Caisele, la fel ca si prunele, se pot usca si in cuptor, unde se aseaza intotdeauna in jumatati cu partea taiata in jos, adica spre izvorul de caldura. Caisele bine uscate, trebuie sa ramana moi.

Pentru a le controla daca sunt bine uscate, se strang cateva caise in mana si daca cad rasfirate, sunt gata, iar daca insa cad lipite la un loc, mai trebuia lasate la uscat.

Se pastreaza la fel ca si prunele. Din caisele uscate se prepara diferite mancaruri, compoturi, prajituri etc.


Tag-uri: caise, uscare, conservare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 22 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :