Statistics:
Visits: 700 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Aluat fraged
Q: | Intreaba despre Aluat fraged |
Ingrediente
400 g faina, 200 g unt, 1-2 galbenusuri, 100 g zahar, un varf de cutit sare si eventual mirodenii, dupa gust:
coaja de lamaie sau de portocala rasa, zahar vanilat, 1 lingurita de rom.
Mod de preparare
Se cerne faina pe o planseta sau intr-un castron, se adauga untul taiat in bucatele, ouale, zaharul pisat, sare si, dupa gust, unele mirodenii.
Se amesteca scurt si repede, atat cat sa se incorporeze ingredientele, obtinandu-se o coca neteda, semitare, care se lasa sa se odihneasca 1—2 ore, dupa care se poate folosi la prepararea diferitelor prajituri.
400 g faina, 200 g unt, 1-2 galbenusuri, 100 g zahar, un varf de cutit sare si eventual mirodenii, dupa gust:
coaja de lamaie sau de portocala rasa, zahar vanilat, 1 lingurita de rom.
Mod de preparare
Se cerne faina pe o planseta sau intr-un castron, se adauga untul taiat in bucatele, ouale, zaharul pisat, sare si, dupa gust, unele mirodenii.
Se amesteca scurt si repede, atat cat sa se incorporeze ingredientele, obtinandu-se o coca neteda, semitare, care se lasa sa se odihneasca 1—2 ore, dupa care se poate folosi la prepararea diferitelor prajituri.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :