Statistics:
Visits: 827 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort de ciocolata I
Q: | Intreaba despre Tort de ciocolata I |
Ingrediente:
Ouă 6 buc, zahăr 300 g, ciocolată 100 g, făină 200 g. Crema: nuci 200 g, zahăr 200 g, zahăr vanilat 1 plic, gălbenuşuri 4 buc, coniac 25 ml, unt 200 g, lămaie 100 g.
Mod de preparare:
Zahărul se amestecă cu gălbenuşurile, se adaugă ciocolata dată pe razătoare şi făina, iar la sfarsit se încorporează albuşurile bătute spumă. Se tapetează o formă de tort cu hartie, se toarnă compoziţia în formă, se coace la un foc potrivit, se lasă să se răcească, apoi se despică blatul în trei foi. Crema: zahărul se amestecă cu gălbenuşurile, se adaugă coniacul, coaja de lămaie rasă, zeama de lămaie si se încălzeşte vasul într-un bei-marin, pană ce compoziţia se leagă, se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcească complet, se adaugă untul şi nucile şi se amestecă, pană ce se obţine o cremă spumoasă, cu care se umplu foile, se montează tortul şi se decorează.
Ouă 6 buc, zahăr 300 g, ciocolată 100 g, făină 200 g. Crema: nuci 200 g, zahăr 200 g, zahăr vanilat 1 plic, gălbenuşuri 4 buc, coniac 25 ml, unt 200 g, lămaie 100 g.
Mod de preparare:
Zahărul se amestecă cu gălbenuşurile, se adaugă ciocolata dată pe razătoare şi făina, iar la sfarsit se încorporează albuşurile bătute spumă. Se tapetează o formă de tort cu hartie, se toarnă compoziţia în formă, se coace la un foc potrivit, se lasă să se răcească, apoi se despică blatul în trei foi. Crema: zahărul se amestecă cu gălbenuşurile, se adaugă coniacul, coaja de lămaie rasă, zeama de lămaie si se încălzeşte vasul într-un bei-marin, pană ce compoziţia se leagă, se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcească complet, se adaugă untul şi nucile şi se amestecă, pană ce se obţine o cremă spumoasă, cu care se umplu foile, se montează tortul şi se decorează.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :