Statistics:
Visits: 776 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa crema de arpacas
Q: | Intreaba despre Supa crema de arpacas |
Ingrediente
500 g arpacaş, 100 g ceapă, 100 g rădăcini de pătrunjel, 50 g unt sau ulei, 2 gălbenuşuri, 2-3 linguri smantană, 300 g franzelă, sare.
Mod de preparare
Arpacaşul ales şi bine spălat se pune la fiert in apă fierbinte. După ce a dat in fiert se micşorează focul ca să fiarbă lent, se adaugă rădăcinile de pătrunjel, puţină sare, ceapa tăiată mărunt şi călită in unt.
Se fierbe intr-un vas acoperit şi din când in când se amestecă cu o lingură de lemn. După ce arpacaşul s-a fiert bine, se strecoară pasandu-se bine prin pasoar sau prin sită.
Se pune din nou la foc, amestecându-se până dă in fiert, apoi se dă la o parte de pe foc, se potriveşte de sare şi se drege cu gălbenuşuri şi cu smantană.
Se serveşte cu crutoane de franzelă rumenite puţin la cuptor.
500 g arpacaş, 100 g ceapă, 100 g rădăcini de pătrunjel, 50 g unt sau ulei, 2 gălbenuşuri, 2-3 linguri smantană, 300 g franzelă, sare.
Mod de preparare
Arpacaşul ales şi bine spălat se pune la fiert in apă fierbinte. După ce a dat in fiert se micşorează focul ca să fiarbă lent, se adaugă rădăcinile de pătrunjel, puţină sare, ceapa tăiată mărunt şi călită in unt.
Se fierbe intr-un vas acoperit şi din când in când se amestecă cu o lingură de lemn. După ce arpacaşul s-a fiert bine, se strecoară pasandu-se bine prin pasoar sau prin sită.
Se pune din nou la foc, amestecându-se până dă in fiert, apoi se dă la o parte de pe foc, se potriveşte de sare şi se drege cu gălbenuşuri şi cu smantană.
Se serveşte cu crutoane de franzelă rumenite puţin la cuptor.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :