FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 792
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Orez cu caise

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Orez cu caise

 Q:   Intreaba despre Orez cu caise       
Orez cu caise Ingrediente

300 g orez, 100 g unt, 1 kg caise coapte, 200 g zahăr, 11 lapte, 3 gălbenuşuri, 200 g zahăr pudră,1 plic zahăr vanilat, sare.

Mod de preparare

Orezul ales se spală in 2—3 ape şi se pune la fiert in 2 I apă. După ce fierbe 5 min se strecoară, se clăteşte cu apă ca să se indepărteze amidonul şi se pune intr-un vas cu laptele fierbinte.

Se adaugă puţină sare, zahărul vanilat, se acoperă şi se lasă pe foc foarte moale să fiarbă lent 10—15 min.Intre timp, se spală caisele, se şterg cu un prosop, se taie in două, se scot samburii şi se aşază pe rand intr-o cratiţă.

Separat se prepa a un sirop astfel: se pun pe foc intr-un vas 200 g zah ƒr ÅŸi 2 L apă, amestecand pană dă in fiert, apoi se răstoarnă peste caise ÅŸi se lasă să fiarbă impreună pe foc moale 10—15 min, după care se lasă să se răcească.

Revenind la orez, Intr-un castron se pun gălbenuşurile cu zahărul pudră şi se freacă 5—6 min, se adaugă unt moale şi, pe rand, cate puţin din orezul fiert. Se amestecă bine după care se aşază intr-o formă rotundă sau intr-o cratiţă udată cu apă sau unsă cu unt, punandu-se alternativ un strat de orez şi unul de caise (din care cele mai frumoase se opresc pentru ornat), astfel ca ultimul rand să fie de orez.

Se nivelează compoziţia apăsand uşor şi se duce la rece sau se pune in frigider pentru 2—3 ore.La servire se răstoarnă pe platou rotund şi se garniseşte pe deasupra cu restul de caise oprite şi cu sirop dacă a mai rămas.


Tag-uri: orez, caise, unt



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :