Statistics:
Visits: 802 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Orez cu caise
Q: | Intreaba despre Orez cu caise |
Ingrediente
300 g orez, 100 g unt, 1 kg caise coapte, 200 g zahăr, 11 lapte, 3 gălbenuşuri, 200 g zahăr pudră,1 plic zahăr vanilat, sare.
Mod de preparare
Orezul ales se spală in 2—3 ape şi se pune la fiert in 2 I apă. După ce fierbe 5 min se strecoară, se clăteşte cu apă ca să se indepărteze amidonul şi se pune intr-un vas cu laptele fierbinte.
Se adaugă puţină sare, zahărul vanilat, se acoperă şi se lasă pe foc foarte moale să fiarbă lent 10—15 min.Intre timp, se spală caisele, se şterg cu un prosop, se taie in două, se scot samburii şi se aşază pe rand intr-o cratiţă.
Separat se prepa a un sirop astfel: se pun pe foc intr-un vas 200 g zah ƒr ÅŸi 2 L apă, amestecand pană dă in fiert, apoi se răstoarnă peste caise ÅŸi se lasă să fiarbă impreună pe foc moale 10—15 min, după care se lasă să se răcească.
Revenind la orez, Intr-un castron se pun gălbenuşurile cu zahărul pudră şi se freacă 5—6 min, se adaugă unt moale şi, pe rand, cate puţin din orezul fiert. Se amestecă bine după care se aşază intr-o formă rotundă sau intr-o cratiţă udată cu apă sau unsă cu unt, punandu-se alternativ un strat de orez şi unul de caise (din care cele mai frumoase se opresc pentru ornat), astfel ca ultimul rand să fie de orez.
Se nivelează compoziţia apăsand uşor şi se duce la rece sau se pune in frigider pentru 2—3 ore.La servire se răstoarnă pe platou rotund şi se garniseşte pe deasupra cu restul de caise oprite şi cu sirop dacă a mai rămas.
300 g orez, 100 g unt, 1 kg caise coapte, 200 g zahăr, 11 lapte, 3 gălbenuşuri, 200 g zahăr pudră,1 plic zahăr vanilat, sare.
Mod de preparare
Orezul ales se spală in 2—3 ape şi se pune la fiert in 2 I apă. După ce fierbe 5 min se strecoară, se clăteşte cu apă ca să se indepărteze amidonul şi se pune intr-un vas cu laptele fierbinte.
Se adaugă puţină sare, zahărul vanilat, se acoperă şi se lasă pe foc foarte moale să fiarbă lent 10—15 min.Intre timp, se spală caisele, se şterg cu un prosop, se taie in două, se scot samburii şi se aşază pe rand intr-o cratiţă.
Separat se prepa a un sirop astfel: se pun pe foc intr-un vas 200 g zah ƒr ÅŸi 2 L apă, amestecand pană dă in fiert, apoi se răstoarnă peste caise ÅŸi se lasă să fiarbă impreună pe foc moale 10—15 min, după care se lasă să se răcească.
Revenind la orez, Intr-un castron se pun gălbenuşurile cu zahărul pudră şi se freacă 5—6 min, se adaugă unt moale şi, pe rand, cate puţin din orezul fiert. Se amestecă bine după care se aşază intr-o formă rotundă sau intr-o cratiţă udată cu apă sau unsă cu unt, punandu-se alternativ un strat de orez şi unul de caise (din care cele mai frumoase se opresc pentru ornat), astfel ca ultimul rand să fie de orez.
Se nivelează compoziţia apăsand uşor şi se duce la rece sau se pune in frigider pentru 2—3 ore.La servire se răstoarnă pe platou rotund şi se garniseşte pe deasupra cu restul de caise oprite şi cu sirop dacă a mai rămas.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :