FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 298
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Indiscretul sau cel care vrea sa stie totul despre dumneavoastra

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Indiscretul sau cel care vrea sa stie totul despre dumneavoastra

 Q:   Intreaba despre Indiscretul sau cel care vrea sa stie totul despre dumneavoastra       
Indiscretul sau cel care vrea sa stie totul despre dumneavoastra Exista diferite tipuri de curiozitate: una pornita din interes, care determina dorinta de a învata tot ceea ce ne poate fi folositor, si una pornita din orgoliu, ce ia nastere din dorinta de a sti ceea ce pe altii nu-i intereseaza. (La Rochefoucauld)

Daca nu-l cunoasteti înca bine, vi s-ar putea parea doar curios în ceea ce va priveste, interesat de dumneavoastra.

V-ati putea simti chiar flatat. Probabil va va surprinde interesul pe care-l provocati, considerând ca viata dumneavoastra nu este chiar atât de pasionanta. în realitate, aceasta persoana are o viata plictisitoare si nu are altceva mai bun de facut decât sa cerceteze viata celorlalti. Poate fi vorba si despre un coleg invidios pe dumneavoastra. Exista slujbe unde timpul trece foarte greu. Oamenii care ocupa a ceste posturi nu au mare lucru de facut, dar trebuie totusi sa para ocupati.

Ce modalitate mai buna pot gasi decât sa-si chestioneze colegii, clientii ? Fara a mai pune la socoteala ca oricând poate fi util sa stii câte ceva despre ceilalti. Daca vi se pare ca îl intereseaza prea mult programul dumneavoastra, ce faceti în weekend, viata personala, iar asta nu va place deloc, nu va simtiti obligat sa-i raspundeti la întrebari. Nu toata lumea este la fel de sociabila.

Indiscretul:

• va chestioneaza în legatura cu subiecte personale sau care, oricum, nu au nimic de-a face cu serviciul dumneavoastra;
• în general, vorbeste mult, însa putin despre el;
• pune prea multe întrebari;
• gaseste mereu o modalitate de a afla lucruri despre altii (semn ca nu sunteti singura tinta a curiozitatii sale);
• ocupa de obicei un post care nu-l prea motiveaza;
• nu are destule sarcini de îndeplinit;
• are o viata personala plictisitoare;
• se da de gol mai devreme sau mai târziu, mergând prea departe cu întrebarile sale.

A-l îmblânzi sau a coexista

Prostul obicei de a fi interesat de viata personala a altora nu se pierde asa usor. Prin urmare, nu veti reusi sa-l ajutati pe indiscret sa se corecteze daca îl puneti la punct de câteva ori. Va reveni cu insistenta, deoarece bârfa este ca un drog pentru el. Singurul mod de a scapa este sa-i spuneti cât mai putine lucruri, sa-i vorbiti cât mai putin posibil. Nu spuneti ce ati facut în ultimul concediu si nu va simtiti obligat sa povestiti despre ceea ce se întâmpla la dumneavoastra acasa.

Este într-adevar placut sa vorbiti despre propria persoana sau despre familia dumneavoastra, dar nu uitati ca acest tip de persoana înregistreaza tot si scrie (imaginar) o carte despre viata angajatilor de la birou. Are o memorie foarte buna si va sfârsi prin a va categorisi si a va da sentimentul neplacut ca viata dumneavoastra îi apartine oarecum. Cu el, singurele trucuri care functioneaza sunt raceala, distanta si tacerea, însa uneori nici chiar acestea!

Daca aceasta persoana indiscreta va este totusi simpatica pentru ca atitudinea sa nu vi se pare a fi malitioasa, faceti din când în când glume pe seama defectului sau si întoarceti-i întrebarile în loc sa raspundeti la ele. Odata chestionata, aceasta persoana, care probabil se plictiseste mereu, îsi va da seama ca are un comportament deplasat.


Tag-uri: curiozitate, indiscretieCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :