FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,180
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Lenesul sau cel care profita de altii

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Lenesul sau cel care profita de altii

 Q:   Intreaba despre Lenesul sau cel care profita de altii       
Lenesul sau cel care profita de altii în dialectul napolitan, cuvântul a munci nu exista. Ei spun a obosi (fedigare). (Roberto Rossellini)

Lenea este rezultatul unei lipse de interes. Lenesul pe care-l întâlniti la birou, la firma sau în organizatia dumneavoastra este cel care nu-si gaseste locul. Nu îl intereseaza ceea ce face. Lucreaza din obligatie si din neputinta de a lua o decizie. Nestiind ce vrea, ramâne acolo unde este... si se menajeaza cât poate. Este destul de discret; încearca sa nu atraga prea mult atentia pentru a-si ascunde defectul. O alta posibilitate destul de frecventa: sarcinile postului ocupat nu sunt clar definite. Daca stam si ne gândim bine, fiecare a avut un serviciu unde eforturile sale erau destul de limitate.

De ce? Câteva motive posibile: 1) slujba nu este potrivita pentru caracterul si aptitudinile persoanei; 2) aceasta trece printr-o perioada dificila si nu reuseste sa se concentreze asupra sarcinilor; 3) sarcinile sunt prost definite; pe termen lung, un salariu mic poate conduce si el la o lipsa a motivatiei, dar, daca functia ocupata îi convine persoanei, acesta nu ar trebui sa îi afecteze randamentul.
Sunteti colegi? Daca veti compara ceea ce faceti dumneavoastra cu ceea ce face lenesul, veti constata ca dumneavoastra faceti mai mult decât el.

Lenesul are o inteligenta aparte : reuseste sa se descurce în ciuda performantelor jalnice. De remarcat e faptul ca adesea este amabil cu sefii si cu clientii. Stie unde sa investeasca putin efort. Lenesul este cel care obtine mult facând putin. Pentru asta, este de admirat. Problema cu lenesul este ca, de obicei, dumneavoastra faceti o parte din munca sa.

încercati sa priviti realitatea în fata. Lenesul profita de toti si de toate, inclusiv de dumneavoastra. Da dovada de o anumita eficienta si se poate organiza astfel încât sarcinile dumneavoastra vor fi evaluate la fel ca ale sale. Poate avea tehnici foarte abile pentru a face mai putin decât altii. Este adesea foarte dragut, amabil, curtenitor, ceea ce face ca reprosurile sa fie si mai greu de facut. Desi nu pare bun de nimic, el poate trece înaintea dumneavoastra, pentru ca adesea marile firme accepta foarte bine angajatii docili si fara opinii proprii, trasaturi care sunt cultivate de lenes.

Lucreaza pentru dumneavoastra? Lenesul este, fara îndoiala, un tip de viata. Râde, se amuza si îsi gaseste timp sa vorbeasca îndelung cu colegii si chiar cu dumneavoastra. Sau poate fi discret si umil. Totusi, nu uitati ca un angajat lenes este adesea cineva ale carui sarcini nu sunt bine definite sau care nu se regaseste în postul pe care îl ocupa.

El este interesat, de fapt, de tot ceea ce i-ar putea permite sa faca un efort cât mai mic. Drama e ca, în realitate, probabil nu îi place slujba pe care o are. Traieste oarecum superficial, ceea ce poate duce la o situatie critica. încercati sa vedeti daca nu va pacaleste, asumându-si munca altora.

Va este sef? Iata o situatie destul de rara daca este tânar, dar care se accentueaza pe masura ce se apropie de finalul carierei. Seful dumneavoastra iese curând la pensie, nu-i mai ramân decât vreo doi ani? Cel mai probabil, va interveni cât mai rar posibil, va da înapoi în fata oricarui proiect care implica o schimbare si va lasa totul pe umerii subalternilor. Daca nu sunteti adjunctul au (cel care e imediat sub el), acest sef nu are nimic dezagreabil. Cum putin îi pasa de ce se întâmpla în rma, va va lasa mâna libera sa actionati cum credeti de cuviinta. Singura dificultate: sprijinul poate lipsi, pentru ca lenesul doarme!

Lenesul:

• este adesea amabil, fie pentru ca nu e ambitios, fie pentru ca, fiind constient de felul sau de a fi, se organizeaza astfel încât sa nu se dea de gol;
• poate parea (sau chiar este) indiferent ori putin deprimat;
• nu îsi sustine parerile, nu are idei noi, nu inoveaza;
• este destul de neglijent în felul în care se îmbraca;
• pastreaza aceeasi dezordine pe biroul sau, asa ca veti vedea aceleasi dosare în fiecare zi;
• are un mers lent si adormit;
• sufera uneori de o depresie ascunsa.

A-l îmblânzi sau a coexista

Este nonsalant si simpatic. Daca îl observati putin, veti remarca faptul ca este imposibil sa vedeti ce a facut dupa o zi de lucru. Lenesul îsi îndeplineste sarcinile în ultimul moment, dar le îndeplineste... Trebuie, în cazul în care vrea sa ramâna acolo!

Persoana lenesa se poate ascunde dupa munca altora. Daca va face asta, nu o lasati sa va manipuleze. E adevarat ca exista situatii în care este greu de reactionat, fiind mai simplu sa-l lasati pe lenes sa se comporte în felul sau si sa va acomodati cu micul sau defect.

Nu ajuta la nimic sa-l tineti la distanta pe lenes pentru ca o face el singur, preferând „sa traiasca ascuns". Daca vreti sa diminuati lenea în cazul cuiva sau chiar al dumneavoastra însiva, trasati o activitate într-un timp precis, stabiliti clar care sunt sarcinile. Lenea este adesea semnul unei lipse de interes. Treziti-i curiozitatea!


Tag-uri: amabil, neglijent, adormit



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :