FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,246
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Egoistul sau cel care uita de ceilalti

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Egoistul sau cel care uita de ceilalti

 Q:   Intreaba despre Egoistul sau cel care uita de ceilalti       
Egoistul sau cel care uita de ceilalti îti esti de folos numai tie, doar atunci când nu esti bun de nimic. (Voltaire)

Egoismul face ca lumea sa existe. Daca nu am fi deloc egoisti, cei din jurul nostru ne-ar calca în picioare. Nu am avea nimic, nici serviciu, nici macar placerea de a ne întreba cum ne-am putea descurca mai bine cu colegii.

Dar adevaratul egoist e altfel. Reduce totul la propria persoana si nu asculta decât ceea ce îl intereseaza sau îl priveste direct. Actioneaza într-o maniera foarte individualista si nu tine cont decât de propriile interese. Si o face atât de natural, încât dureaza ceva timp pâna sa ne dam seama despre ce este vorba. Egoistul nu a depasit varsta copilariei, când se credea buricul pamântului, pentru el, ca si pentru narcisist, cu care seamana ca doua picaturi de apa, ceilalti nu sunt decât niste pioni care îl ajuta sau îi fac rau.

Egoistul este un coleg de munca, un client, un sef sau un angajat foarte dificil. în realitate, el nici macar nu va remarca. Altfel spus, este usor de recunoscut datorita lipsei sale crase de generozitate. Mai mult, nu se simte singur pentru ca în general oamenii din anturajul sau îi remarca acest defect nenorocit. E nevoie de putin timp pentru a recunoaste un egoist: nu ofera nimic si nu se gândeste decât la propriile interese.

Egoistul:

• nu tine cont de ceilalti;
• aduna totul pentru sine;
• nu se gândeste decât la propriul interes;
• este foarte individualist;
• nu s-a maturizat;
• nu prea este sociabil.

A-l îmblânzi sau a coexista

Cum sa va comportati cu un egoist fara a va ruina sau a va pierde orice interes pentru ceea ce faceti ? în primul rând, nu fiti rautacios (nu foloseste la nimic), ci purtati-va asa cum se comporta si el cu dumneavoastra. Astfel, nu va veti simti obligat sa pareti mereu interesat de ceea ce spune.

Imaginati-va, de exemplu, ca purtati o discutie cu un coleg; egoistul vine si directioneaza imediat întreaga conversatie asupra lui, asupra subiectului sau preferat... S-a zis cu discutia dumneavoastra! Ei bine, refuzati categoric aceasta situatie, nu va aratati deschis la o astfel de posibilitate. E clar ca o sa-l deranjeze acest lucru si probabil va mai bombani câteva minute, dar veti vedea ca egoistul nu este foarte afectat de un asemenea afront. Si, facând asta, îl veti educa putin.

Daca seful dumneavoastra este egoist, probabil va trebui sa va multumiti cu mai putin decât majoritatea oamenilor. Astfel, din punctul de vedere al calitatii, egoistul vrea ca totul sa mearga bine în firma pentru a întâmpina cât mai putine probleme. Amintiti-i doar, din când în când, cât de bine ar fi pentru el, pentru firma sau pentru departamentul sau ca dumneavoastra sa obtineti un lucru sau altul.


Tag-uri: egoism, rautate, individualism



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :