FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,080
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Blazatul sau cel care si-a pierdut inspiratia

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Blazatul sau cel care si-a pierdut inspiratia

 Q:   Intreaba despre Blazatul sau cel care si-a pierdut inspiratia       
Blazatul sau cel care si-a pierdut inspiratia Am preferat întotdeauna nebunia pasiunilor întelepciunii indiferentei. (Anatole France)

Blazatul este cel pe care nu-l mai intereseaza nimic, pe care nu-l mai entuziasmeaza nimic. Nu exista ceva mai rau decât a-ti pierde pasiunea, interesul, curiozitatea, însa aceasta persoana munceste de ani buni în aceeasi firma si nimic nu o mai surprinde: a vazut de toate, a trecut prin multe.

Acum lucreaza cât mai putin posibil (si dumneavoastra simtiti ca nu din lene, ci dintr-un alt motiv, un oarecare dezgust). Râde destul de rar sau aproape deloc, poate doar când face o gluma ironica pe seama firmei ori a anumitor persoane din ea. Participa la câte o activitate doar daca este obligat sau poate nici atunci. Totul i se pare lipsit de sens, caraghios, inutil, s tupid chiar; în schimb, nu vine niciodata cu idei noi. Asa e, tocmai ati cunoscut un blazat. E posibil sa fi fost dintotdeauna plictisit, ascunzând, de fapt, o suferinta accentuata sau chiar o depresie.

Poate ca nu si-a gasit vocatia, meseria care i-ar placea cu adevarat. Drept urmare, lâncezeste. Probabil s-a blazat si pentru ca firma la care lucreaza nu-i ofera nici o provocare, pentru ca postul pe care îl ocupa nu-l mai stimuleaza ori poate ca a urcat toate treptele profesionale si a îndeplinit toate sarcinile posibile. Acum repeta mereu acelasi lucru... Normal ca se plictiseste, iar dumneavoastra suportati consecintele: lipsa lui de creativitate si proasta sa dispozitie.

Schimbarea locului de munca nu e mereu posibila, iar blazatul este de neclintit pentru ca nu reuseste sa-si dea seama ce anume ar putea sa-l pasioneze sau macar sa-l intereseze. De altfel, întâlnim frecvent persoane blazate care lucreaza în medii prea protejate si închise. Profitând de conditiile bune de munca, blazatul nu face nimic, asteapta sa treaca timpul si sa iasa la pensie. Dar si mediile dificile pot crea blazati, deoarece, din cauza conditiilor rele de lucru, unii îsi pierd interesul. Nimic nu e mai rau pentru un coleg entuziast si pasionat de munca lui decât sa dea peste un blazat. Este foarte demoralizant si, în acest caz, trebuie sa va protejati împotriva proastei sale dispozitii si a lipsei de miscare ce decurge din ea.

Blazatul:

• face adesea aluzii ironice, chiar sarcastice;
• vorbeşte puţin, deoarece crede ca e ceva inutil;
• se menajeaza, lasându-va pe dumneavoastra sa faceţi mai multe decât ei;
• este prea laş ori strâmtorat pentru a-şi parasi slujba;
• are privirea absenta;
• face adesea remarci severe sau demoralizante;
• nu se entuziasmeaza niciodata.

A-l îmblânzi sau a coexista

Şeful blazat poate fi întâlnit destul de rar. Exista însa trei cazuri: 1) este aproape de pensie, e nerabdator sa-şi încheie cariera şi are o singura dorinţa: sa plece din întreprinderea în care lucreaza; 2) este plictisit şi copleşit de rutina; 3) a fost retrogradat şi are, la rândul sau, un şef care îl exaspereaza. Indiferent de situaţie, principalul avantaj cu un şef blazat este ca aveţi libertate de acţiune, dându-va astfel ocazia sa va afirmaţi creativitatea, sau, cel puţin, va lasa cale libera pentru a va îndeplini sarcinile. Dezavantajul este ca puţin îi pasa de ceea ce faceţi, iar pe termen lung aceasta situaţie nu e deloc încurajatoare.

Fiecare persoana care îndeplineste o sarcina simte nevoia sa primeasca din când în când un feedback, iar parerea unui sef, mai ales atunci când este pozitiva, conteaza foarte mult. Cu toate acestea, pentru un angajat, seful blazat este de preferat celui obsedat, cicalitor sau mic dictator.

Colegul blazat va poate afecta în mod negativ. în realitate, din cauza ca e plictisit, el devine lenes si nu face decât ceea ce e absolut necesar, asta însemnând mai mult de lucru pentru colegii sai. Buun... Când este posibil, iar sarcinile nu sunt prea dificile, încercati sa gasiti împreuna o modalitate prin care acestea ar putea fi împartite în asa fel încât blazatul sa-si redobândeasca buna dispozitie. Uneori este vorba doar despre câteva schimbari : a fi mai mult sau mai putin în contact cu clientii, de exemplu; a face mai multa sau mai putina munca de birou... Daca nici o schimbare nu e posibila, nu va lasati impresionat de aceasta aparenta lipsa de reactie. Starea de spirit a oamenilor, temperamentul lor ne pot influenta foarte mult dispozitia si trebuie sa avem mare grija pentru a evita efectele negative. Blazatul are deseori simtul umorului; poate ca, facându-l sa râda, veti reusi sa va întelegeti cu el. încercati! Nu se stie niciodata!

Daca este vorba despre un client, nu va fi prea dificil; clientul blazat stie ce vrea si respinge ce nu-i convine într-o maniera simpla si directa.

Daca vreti sa pastraţi distanta, este foarte simplu: nu provocati discutii. Rareori blazatul este cel care da tonul. Cu alte cuvinte, daca dumneavoastra nu-i vorbiti, sunt slabe sanse ca el sa o faca.


Tag-uri: pasiune, dezinteres, sarcasm



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :