FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,197
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Narcisistul sau cel care se iubeste doar pe sine

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Narcisistul sau cel care se iubeste doar pe sine

 Q:   Intreaba despre Narcisistul sau cel care se iubeste doar pe sine       
Narcisistul sau cel care se iubeste doar pe sine Narcis: tânar celebru din mitologia greaca. Era insensibil la iubirea altuia.
Prima data când l-ati întâlnit, vi s-a parut sarmant, dragut, simpatic, v-ati simtit în largul dumneavoastra si v-a placut. Are o personalitate remarcabila, reflectiile sale sunt de cele mai multe ori adevarate si amuzante, v-a sedus si este limpede ca îi cucereste pe toti cei din jurul sau.

Cu timpul, întelegeti ca nu este un seducator, ci mai degraba un narcisist. Nu numai ca îi impresioneaza pe altii, ci vrea sa aiba totul (vrea biroul cel mai mare, scaunul cel mai confortabil, postul de conducere... totul, totul). Pozeaza întotdeauna într-o persoana amabila, dar dumneavoastra stiti ca de fapt acapareaza tot, crezându-se foarte important. întotdeauna are pe cineva alatu ri. Suporta cu greutate singuratatea pentru ca astfel risca sa-si constientizeze suferinta.

De fapt, narcisistul nu s-a maturizat. Vrea ceva, îsi doreste un lucru si face orice pentru a-l obtine. Fara sa va dati seama, dumneavoastra însiva îi hraniti iluzia propriei maretii; are nevoie de un public si stie cum sa atraga atentia. Va spune adesea glume în care se poate pune în valoare: se lauda din orice. Face totul pentru a fi asezat pe un piedestal si este în al noualea cer când e admirat. Adora celebritatea, medaliile si trofeele.

Dar poate fi narcisist si fara sa iubeasca trofeele; îl intereseaza însa tot ceea ce-l poate pune în valoare. La fel de bine se poate sa nu fie narcisist si sa se bucure de primirea unui trofeu, privit ca un semn de apreciere a unei munci depuse. Acestea fiind spuse, daca persoana pe care o suspectati a fi narcisista are fotografii cu ea pe toti peretii biroului, un suport pentru trofee si medalii, le puteti considera drept indicii clare.

Narcisistul nu are doar parti negative; este o persoana foarte eficienta în cazul în care doriti sa va dinamizati echipa, sa o faceti sa mearga bine sau daca va displac zilele monotone si plictisitoare.
Va avea mereu o groaza de lucruri de povestit în care, bineînteles, el va fi vedeta. Dar cel putin nu va veti plictisi. Are multe idei, iar pentru o firma care este abia la început sau în lipsa de idei noi, un aport narcisist nu strica.

în viata de zi cu zi e însa greu de trait alaturi de un narcisist.

Ca sef, într-o zi va admira si va copleseste cu laude, iar în alta nu mai valorati nimic pentru el. Nu are aproape deloc respect fata de ceea ce faceti sau fata de dumneavoastra ca persoana. Daca rezultatele sunt bune, va va felicita; daca treaba nu iese foarte bine, va va arata imediat usa. Daca îi spuneti unei asemenea persoane ce gânditi cu adevarat, nu va va fi deloc bine. De fapt, nu trebuie sa uitati ca ea este cea care gândeste, iar dumneavoastra aveti un rol secundar.
Narcisistul nu e usor de suportat nici în postura de coleg pentru ca el vrea totul, iar dumneavoastra va lasa cât mai putin posibil.

Este mereu mai bun decât dumneavoastra ; el vinde mai mult, reuseste mai bine, este mai apreciat de clienti... dupa parerea lui, bineînteles. însa l-ar putea convinge de asta si pe seful dumneavoastra, îsi doreste atât de mult sa ajunga sus, încât ar accepta orice, chiar si pe cai mai putin cinstite, numai pentru a-si atinge scopul.

Narcisistul:

• în aparenta, are o parere foarte buna despre el; în realitate, are cu siguranta un complex, dar noi nu vrem aici sa-l psihanalizam;
• vrea sa fie tratat ca si cum ar fi superior;
• nu le acorda absolut nici o atentie celorlalti; el este cel important, nu dumneavoastra;
• se foloseste de oameni pentru a-si atinge scopul;
• îi seduce pe ceilalti, îi manipuleaza si îi învinovateste... cu usurinta.

A-l îmblânzi sau a coexista

Narcisistul inspira mai mult teama decât respect. Daca e seful dumneavoastra, tot ceea ce puteti face este sa va obisnuiti cu el si sa încercati sa limitati daunele. Unei asemenea persoane este indicat sa nu-i acaparati rolul de vedeta, decât daca vreti cu adevarat sa parasiti firma în care lucrati. Nici sa îl criticati nu e bine.

Daca, în ciuda a tot, va este simpatic, apreciati-l atunci când într-adevar merita (are adesea idei bune), iar în caz contrar, nu spuneti nimic. în calitate de coleg, nu îi acordati toata atentia, dar nici nu îl ignorati. Cu cât va veti comporta mai echilibrat, cu atât îl veti determina sa faca la fel.


Tag-uri: narcisism, personalitate, importanta



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :