FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,146
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Gaina umpluta I

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Gaina umpluta I

 Q:   Intreaba despre Gaina umpluta I       
Gaina umpluta I Ingrediente

1 găină nu prea bătrană, de circa 1,5 kg, 300 g carne de porc, 100 g franzelă, 100 g untură, 100 g ceapă, 1 legătură de pătrunjel verde, 2-3 ouă, ficatul şi pipota de la găină, sare, piper, 50 g de unt.

Mod de preparare

Găina se curăţă, se spală, se şterge, se sărează şi se lasă la rece pană se prepară umplutura. (Se recomandă să se scoată osul de la piept prin tăietura prin care s-au scos intestinele.)

Carnea de porc se dă prin maşina de tocat impreună cu ficatul şi pipota. Intre timp, se căleşte in untură ceapa tăiată mărunt şi după ce s-a rumenit puţin se adaugă carnea tocată şi impreună se mai călesc 10—20 min.

Apoi se ia de pe foc, se adaugă franzela inmuiată in lapte şi stoarsă, pătrunjelul verde tăiat mărunt, ouă, sare, piper şi se amestecă bine. Cu compoziţia obţinută se umple găina, se coase, se unge cu unt, se aşaza intr-o tavă şi se introduce in cuptor; din cand in cand se stropeşte cu grăsimea din tavă şi se adaugă cate 2—3 linguri de apă caldă, ca să nu se ardă sosul format.

Găina se intoarce din cand in cand ca să se rumenească frumos pe toate părţile.
Cand este gata se lasă să se răcorească puţin, se scoate aţa, apoi se taie pulpele, se scoate umplutura, avand grijă să nu se zdrobească.

Pieptul se taie in felii, la fel şi umplutura. Se aranjează pe un platou şi se garniseşte cu frunză de salată verde, felii de roşii sau de sfeclă fiartă, preparată cu sare şi oţet sau cu zeamă de lămaie.


Tag-uri: gaina, carne, franzela



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :