Statistics:
Visits: 1,146 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gaina umpluta I
Q: | Intreaba despre Gaina umpluta I |
Ingrediente
1 găină nu prea bătrană, de circa 1,5 kg, 300 g carne de porc, 100 g franzelă, 100 g untură, 100 g ceapă, 1 legătură de pătrunjel verde, 2-3 ouă, ficatul şi pipota de la găină, sare, piper, 50 g de unt.
Mod de preparare
Găina se curăţă, se spală, se şterge, se sărează şi se lasă la rece pană se prepară umplutura. (Se recomandă să se scoată osul de la piept prin tăietura prin care s-au scos intestinele.)
Carnea de porc se dă prin maşina de tocat impreună cu ficatul şi pipota. Intre timp, se căleşte in untură ceapa tăiată mărunt şi după ce s-a rumenit puţin se adaugă carnea tocată şi impreună se mai călesc 10—20 min.
Apoi se ia de pe foc, se adaugă franzela inmuiată in lapte şi stoarsă, pătrunjelul verde tăiat mărunt, ouă, sare, piper şi se amestecă bine. Cu compoziţia obţinută se umple găina, se coase, se unge cu unt, se aşaza intr-o tavă şi se introduce in cuptor; din cand in cand se stropeşte cu grăsimea din tavă şi se adaugă cate 2—3 linguri de apă caldă, ca să nu se ardă sosul format.
Găina se intoarce din cand in cand ca să se rumenească frumos pe toate părţile.
Cand este gata se lasă să se răcorească puţin, se scoate aţa, apoi se taie pulpele, se scoate umplutura, avand grijă să nu se zdrobească.
Pieptul se taie in felii, la fel şi umplutura. Se aranjează pe un platou şi se garniseşte cu frunză de salată verde, felii de roşii sau de sfeclă fiartă, preparată cu sare şi oţet sau cu zeamă de lămaie.
1 găină nu prea bătrană, de circa 1,5 kg, 300 g carne de porc, 100 g franzelă, 100 g untură, 100 g ceapă, 1 legătură de pătrunjel verde, 2-3 ouă, ficatul şi pipota de la găină, sare, piper, 50 g de unt.
Mod de preparare
Găina se curăţă, se spală, se şterge, se sărează şi se lasă la rece pană se prepară umplutura. (Se recomandă să se scoată osul de la piept prin tăietura prin care s-au scos intestinele.)
Carnea de porc se dă prin maşina de tocat impreună cu ficatul şi pipota. Intre timp, se căleşte in untură ceapa tăiată mărunt şi după ce s-a rumenit puţin se adaugă carnea tocată şi impreună se mai călesc 10—20 min.
Apoi se ia de pe foc, se adaugă franzela inmuiată in lapte şi stoarsă, pătrunjelul verde tăiat mărunt, ouă, sare, piper şi se amestecă bine. Cu compoziţia obţinută se umple găina, se coase, se unge cu unt, se aşaza intr-o tavă şi se introduce in cuptor; din cand in cand se stropeşte cu grăsimea din tavă şi se adaugă cate 2—3 linguri de apă caldă, ca să nu se ardă sosul format.
Găina se intoarce din cand in cand ca să se rumenească frumos pe toate părţile.
Cand este gata se lasă să se răcorească puţin, se scoate aţa, apoi se taie pulpele, se scoate umplutura, avand grijă să nu se zdrobească.
Pieptul se taie in felii, la fel şi umplutura. Se aranjează pe un platou şi se garniseşte cu frunză de salată verde, felii de roşii sau de sfeclă fiartă, preparată cu sare şi oţet sau cu zeamă de lămaie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :