FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 787
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se prepara compoturile

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se prepara compoturile

 Q:   Intreaba despre Cum se prepara compoturile       
Cum se prepara compoturile Compoturile se pot prepara pentru iarna din fructe proaspete si sanatoase. Se recomanda atat persoanelor sanatoase cat si celor suferinde, fiind usor de digerat, cu gust si aroma foarte placuta si bogate in vitamine si saruri minerale.

Compoturile se pot prepara dintr-un singur fel de fructe sau asortate, din mai multe fructe de sezon! La compoturile pentru iarna, siropul trebuie sa fie mai legat, pentru ca fructul sa dureze cat mai mult timp intreg, fara a se sfarama.

Cand se desface iarna un compot pentru consum, se mai adauga apa fiarta si racita dupa gust, avand in vedere ca in borcan incape putin sirop si ca este foarte concentrat.

Compoturile se pot face din fructe descojite, la fel si din fructe cu coaja.
In borcane sau sticle, se aseaza fructele, lasand deasupra un spati u liber de circa doua degete, iar siropul trebuie sa le acopere cu 1 cm.

In borcan se aseaza fructele mai mari, iar cele mici (visine, cirese) in sticle de lapte. Siropul se prepara socotind 1,200 kg zahar la cinci borcane de un litru sau la 10 de o jumatate de litru.

Se aseaza zaharul intr-o cratita curata, speciala pentru dulceturi, se adauga apa putina, numai atat cit sa acopere zaharul si se aseaza la un foc mic, unde se lasa pana cand zaharul este complet dizolvat.

Cand acest sirop este caldut se imparte in mod egal la cele cinci borcane, in care, in prealabil s-au introdus fructele si se toarna in fiecare, tinandu-le usor aplecate, pentru ca lichidul sa impinga in afara treptat aerul dintre fructe.

Daca siropul nu acopera fructele, se completeaza cu apa calduta, atat cat sa treaca deasupra lor cu 1 cm. La unele compoturi se adauga vanilie sau zahar vanilat, la cele insa foarte parfumate (caise, piersici) nu este necesar, pentru a nu amesteca parfumul vaniliei cu aroma deosebita a acestor fructe.

Pregatirea borcanelor pentru inchiderea si sterilizarea lor se face dupa explicatiile date la sterilizarea legumelor. Durata sterilizarii depinde de felul borcanelor care se folosesc. La borcanele Wek compoturile se tin la sterilizat intre 8—12 minute, iar cele simple, obisnuite, intre 12—15 minute de cand apa din vas incepe sa clocoteasca.


Tag-uri: compoturi, sterilizare, pastrare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 22 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :