Statistics:
Visits: 677 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa crema de telina
Q: | Intreaba despre Supa crema de telina |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 400 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g cartofi, 100 g unt, 100 g făină, franzelă, sare.
Mod de preparare
Se curăţă ţelină şi ceapa, se spală, se taie in felii, se inăbuşă impreună intr-o cratiţă cu unt, timp de 20-30 min, pe foc domol, amestecandu-se din când in când. Se adaugă făina şi se continuă călirea incă 5-6 min, amestecând, după care se stinge cu supă de legume sau cu apă caldă.
Se adaugă cartofii tăiaţi felii şi se amestecă până dă in clocot, apoi se lasă să fiarbă lent pe foc mic până ce legumele sunt gata.
Acestea se trec prin pasoar sau prin sită şi vasul cu cremă se pune pe foc, se potriveşte de sare şi se amestecă până ce dă intr-un clocot, după care se ia jos de pe foc. Se poate drege cu ou şi smantană şi se serveşte cu crutoane de franzelă.
Pentru 6 porţii: 400 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g cartofi, 100 g unt, 100 g făină, franzelă, sare.
Mod de preparare
Se curăţă ţelină şi ceapa, se spală, se taie in felii, se inăbuşă impreună intr-o cratiţă cu unt, timp de 20-30 min, pe foc domol, amestecandu-se din când in când. Se adaugă făina şi se continuă călirea incă 5-6 min, amestecând, după care se stinge cu supă de legume sau cu apă caldă.
Se adaugă cartofii tăiaţi felii şi se amestecă până dă in clocot, apoi se lasă să fiarbă lent pe foc mic până ce legumele sunt gata.
Acestea se trec prin pasoar sau prin sită şi vasul cu cremă se pune pe foc, se potriveşte de sare şi se amestecă până ce dă intr-un clocot, după care se ia jos de pe foc. Se poate drege cu ou şi smantană şi se serveşte cu crutoane de franzelă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :