FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 998
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Partile bune si partile rele ale stresului

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Partile bune si partile rele ale stresului

 Q:   Intreaba despre Partile bune si partile rele ale stresului       
Partile bune si partile rele ale stresului Cercetătorii şi specialiştii au ajuns la o concluzie în unanimitate în privinţa stresului şi anume că stresul constituie boala secolului XXI. Stresul reprezintă în fond o reacţie normală, obişnuită a organismului nostru care este supus în fiecare zi la condiţiile agresive ale mediului. Cert este că, atunci când suntem atacaţi de stres, este nevoie de o atitudine deosebită în faţa greutăţilor, o viziune aparte cu privire la deprinderile zilnice în viaţa de fiecare zi, la fel ca şi de cunoaşterea practică a unor tehnici specifice pentru a-l preveni şi combate.

De multe ori însă stresul nu reprezintă un agent negativ care acţionează asupra organismului nostru, din contră. Există a numite persoane care sunt mult mai eficiente dacă lucrează în condiţii de mediu presante sau chiar au nevoie de stres pentru a ajunge la eficienţa lor maximă. Este nevoie ca alături de orice proiect sau lucru care trebuie realizat să existe o oarecare tensiune, care să servească drept stimulent pentru a obţine un randament bun şi astfel să ne poată oferi succesul. Ei bine, atunci când tensiunea este mai mare decât putem suporta, devenim stresaţi, randamentul scade şi situaţia poate să devină explozivă. Există chiar dictonul - „Absenţa absolută a stresului înseamnă moarte".

Chiar dacă există aceste persoane pentru care stresul este un factor ce stimulează activitatea cerebrală, ele constituie o mică parte din restul indivizilor pentru care stresul este ….doar stres, ceva rău, ceva care cauzează dureri de cap şi o stare de nervozitate şi intoleranţa a multor elemente care sunt normale. Sunt însă şi persoane care nu „suferă" de stres, dar care beneficiază de el pentru a obţine puţină sclipire a personalităţii şi, de asemenea, pentru a-şi îmbunătăţi randamentul. Indivizii apatici, cei nehotărâţi, ca şi cei care înlătură orice risc chiar în cele mai mici doze sunt, de asemenea, candidaţi obişnuiţi pentru categoria celor lipsiţi de stres. Pe de o parte, aceştia au marele avantaj de a trăi fără riscul unui atac cardiac produs de stres, dar, pe de altă parte, se întâlnesc la cealaltă extremă, de a nu acţiona cu calm şi energie.

Orice ai face, nu ai cum să scapi de stres. De când ne naştem şi până murim suntem afectaţi aproape încontinuu de stres. Poate doar persoanele care trăiesc într-un vârf de munte sau izolaţi de tot tumultul, toată agitaţia infernală care caracterizează acum mediul urban, dar şi pe cel rural. Poate că tot ce trebuie să facem ca să nu ne lăsăm atât de afectaţi de stres este să ne autoeducăm şi să devenim persoane mai calme, mai puţin agitate şi mai puţin influenţabile de condiţiile de mediu externe.
Sursa Imaginii - current.com


Tag-uri: mediu, boala, stres



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 14 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :