FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 453
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Paranoicul sau cel care vede dusmani peste tot

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Paranoicul sau cel care vede dusmani peste tot

 Q:   Intreaba despre Paranoicul sau cel care vede dusmani peste tot       
Paranoicul sau cel care vede dusmani peste tot Omul evita de obicei sa recunoasca inteligenta celuilalt, cu exceptia cazului în care, întâmplator, este vorba despre un dusman. (Albert Einstein)

Este posibil ca într-o buna zi sa aveti de-a face cu cineva care se îndoieste de tot. Persoana paranoica (nu vorbim aici despre boala, ci despre un temperament) nu acorda încredere prea usor pentru ca adesea crede ca i se doreste raul. în acelasi timp, traieste putin în afara realitatii.

Daca niste colegi râd într-un colt si paranoicul nu e prea departe de ei, este posibil sa creada ca se râde de el.de fapt, reduce prea mult lucrurile la propria persoana. Ingrijorarea îl face sa fie foarte atent cu anturajul sau. Priveste peste tot în jurul lui, de parca ar avea ochi la spate. Având un temperament mai degraba introver tit si solitar, paranoicul nu prea are încredere în oameni si vorbeste în general putin. Se retrage în coltul sau si îsi îndeplineste sarcinile. Are tendinta de a ignora situatia în ansamblu, insistând în schimb asupra unor detalii obositoare.

Daca ocupa un post de conducere, poate sa fie chiar nedrept si, de asemenea, sa inventeze situatii dramatice acolo unde, de fapt, nu exista. Este un sef rigid care nu îi e de dorit nimanui. Cel mai bine pentru el ar fi ca serviciul sa îi permita o oarecare solitudine, ceea ce ar însemna un numar restrâns de interactiuni cu publicul si contacte regulate cu aceleasi persoane.

Paranoicul:

• este hipervigilent; scruteaza cu privirea orizontul si urmareste totul;
• traieste în lumea lui;
• este sensibil la cea mai mica schimbare, fiind un mare adept al ordinii;
• nu se adapteaza usor schimbarilor;
• nu-i plac surprizele;
• este individualist si solitar;
• este un tip rece, care pare mai degraba neafectuos.

A-l îmblânzi sau a coexista

Tipul paranoic este în general inflexibil si poate îndeplini sarcini care i-ar solicita vigilenta. Se apara foarte bine împotriva oricarei nedreptati sau a oricarui atac, iar daca faceti parte din grupul sau, va sti sa va apere si pe dumneavoastra. Este un luptator pentru ca vede adversari peste tot. Are de obicei o abilitate mai dezvoltata de a descoperi înselatoriile. Cel mai bine este sa spuneti clar si raspicat ce asteptati de la o asemenea persoana, nu e bine sa fiti vag. Orice echivoc poate fi interpretat gresit; prin urmare, evitati, pe cât posibil, ambiguitatile.

Daca vreti sa faceti o remarca ori sa va exprimati o opinie, vorbiti mai degraba despre fapte decât despre sentimente. Conformati-va regulilor si traditiilor pentru ca paranoicul este mai în largul sau când acestea sunt respectate. Fiind destul de rigida, aceasta persoana se simte mai bine când totul se face dupa regulile stiute. Este bine sa nu-i încredintati sarcini prea stresante.

Daca îi sunteti sef, nu o coplesiti cu cereri foarte multe sau neprevazute. Aveti grija sa nu permiteti imaginatiei sale s-o ia razna, împartasindu-i lucrurile care nu merg bine în firma. Evitati schimbarile bruste, fiti prevazator.


Tag-uri: hipervigilent, individualist, solitarCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :