FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 549
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Liderul participativ

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Liderul participativ

 Q:   Intreaba despre Liderul participativ       
Liderul participativ Stilul participativ are o altă viziune asupra subalternilor. Contrar stilului autoritar, cel participativ pleacă de la premisa că oamenii pot munci şi fără a fi împinşi permanent de la spate, că sunt capabili de iniţiativa şi creativitate ; ei se pot autocontrola, îşi pot afla satisfacţii în muncă, cu condiţia să li se creeze o motivaţie corespunzătoare ; se face astfel, o schimbare de optică dinspre supraveghere spre motivare.
Şeful cu un asemenea stil va fi apropiat de subalterni, va încerca să le afle ideile şi părerile, să le folosească în rezolvarea problemelor, să-i atragă în fundamentarea şi luarea deciziilor.

Tehnica de conducere depinde de cunoştinţele şi deprinderile conducătorului, de structura sa psihică, de capacitatea sa de a se adapta la situaţii şi de a trata diferenţiat problemele cu care. este confruntat, utilizând pentru fiecare situaţie metodele cele mai eficiente. Cel care conduce trebuie să fie un bun cunoscător, atât al problemelor de organizare, cât şi al celor pe care le ridică lucrul cu oamenii şi să manifeste o profundă cunoaştere a structurii şi comportamentului uman.
Trebuie permanent să utilizeze echilibrat metodele bazate pe convingere şi cele lautoritare. Conduita fiecărui om, în relaţiile cu ceilalţi, se bazează în primul rând pe o anumită viziune despre om.El trebuie privit ca scop final şi niciodată ca mijloc, văzut în continua sa devenire şi judecat în totalitate, şi cu calităţi, şi cu defecte, cu certitudinile şi incertitudinile lui, cu aspiraţiile şi dorinţele fireşti.

Intre oameni e normal să existe deosebiri fizice şi intelectuale, fiind nevoie să-i stimulăm pe cei valoroşi, nu să-i nivelăm. Din acest motiv, cel ce conduce trebuie să găsească metoda potrivită pentru fiecare subaltern şi niciodată pentru toţi deodată. Şeful priceput acceptă ideea că nu „orice om e bun la orice" şi se conduce după principiul că „orice om este bun la ceva". A şti să tratezi diferenţiat subalternii presupune cunoaşterea temeinică a acestora, pentru a-i angaja în activităţi adecvate, în raport cu însuşirile şi disponi-biiităţile lor reale.
Problemele trebuie cunoscute din interior, pentru a avea tăria morală de a aprecia, judeca şi decide în cunoştinţă de cauză, cât şi pentru a câştiga autoritatea şi prestigiul necesar.


Tag-uri: lider, psihic, inteligentaCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 25 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :