FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,993
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Instalatia de stins incenciul cu apa pulverizata

Tag-uri Populare


nave   ambarcatiuni   instalatie   incendiu   navigatie   combustibil   instalatii   instalatie marfa   antichitate   purificare   reziduri   separatoare   clarificare   aer comprimat   reziduuri   evacuare   marfa   sistem   transport marfa   pompe centrifugale   legare   instalatii navale   evolutie   apa potabila   tubulaturi   pompe   ancorare   manevra   parame   produse petroliere   descarcare   incarcare   apa tehnica   instalatie incalzire   guvernare   cargou  

All Tags

Famous Forum

 

Instalatia de stins incenciul cu apa pulverizata

 Q:   Intreaba despre Instalatia de stins incenciul cu apa pulverizata       
Instalatia de stins incenciul cu apa pulverizata Aceste tipuri de instalaţii se bazează pe răcirea suprafeţei substanţei carburante cu un curent de apă, creat automat cu ajutorul unor capete de pulverizare tip sprinkler sau drencer. La o anumită temperatură, prestabilită, pulverizatoarele sunt deschise automat şi pulverizează un curent de apă, fiind alimentate printr-o tubulatură montată pe plafonul încăperii protejate.

Instalaţiile de stins incendiu cu apă pulverizată sunt eficiente întrucât apa pulverizată are o influenţă mai mare asupra focarului de incendiu. Astfel, în afara răcirii propriu-zise, instalaţia creează un strat protector de vapori de apă care întrerupe alimentarea cu oxigen a suprafeţei incendiate

Capsulele de pulverizare declanşează automat apa când temperatura în încăperi a atins valori de (70...180) grd.C, împrăştiind-o pe un diametru de (3...4) m [1].

Instalaţia de stins incendiul cu sprinklere se montează în cabine, birouri, saloane, sufragerii, biblioteci, camere pentru copii, precum şi în coridoarele ce comunică cu aceste încăperi. Cu acest tip de instalaţie sunt dotate magaziile pentru păstrarea materialelor carburante, depozitele de pelicule foto, depozitele de lenjerie etc. Instalaţiile cu sprinklere sunt obligatorii pentru navele de pasageri.

În funcţie de temperatura din încăpere, instalaţiile sprinkler pot fi:

• hidraulice, unde tubulaturile instalaţiei sunt permanent umplute cu apă;
• pneumatice, unde tubulaturile sunt umplute cu aer care, în caz de incendiu, este evacuat permiţând accesul la sprinkler;
• combinate, unde tubulatura de serviciu este umplută cu apă iar restul tubulaturilor, cu aer;
• de sezon, unde, în perioada caldă a anului, tubulaturile sunt umplute cu apă, iar în perioada rece a anului, cu aer.
Reţeaua de tubulaturi ce deserveşte instalaţia sprinkler se menţine permanent sub presiune cu apă sau cu aer. Butelia de aer, hidroforul, pompa şi tubulatura instalaţiilor cu sprinklere (cu excepţia tubulaturii care leagă instalaţia de sprinklere cu instalaţia de stingere a incendiului cu apa) vor fi independente de alte instalaţii.
Instalaţiile sprinkler cu aer comprimat au o utilizare restrânsă în comparaţie cu cele cu apă, datorită dificultăţilor mari de etanşare a tubulaturii şi de păstrare a aerului în ea, complexităţii constructive a armăturilor de control-semnalizare şi eficienţei mai reduse în stingerea unui incendiu.
Temperaturile de deschidere a sprinklerelor pentru încăperile de locuit şi de serviciu sunt: 61 grd. C pentru zonele cu climă moderată; 79 grd. C pentru zonele tropicale; pentru uscătorii şi bucătării indiferent de zonă, cu 30 grd. C peste temperatura maximă la plafonul acestor încăperi.
Automatizarea funcţionării instalaţiilor sprinkler se realizează prin construcţia sprinklerelor, care pot avea: obturatoare uşor fuzibile, obturatoare umplute cu lichide uşor volatile, obturatoare mecanice cu pârghii, obturatoare cu reactivi chimici.

Instalaţia cu drencere se deosebeşte de instalaţia cu sprinklere prin faptul că se declanşează manual, de aceea se montează numai în încăperi cu cart permanent.
Bibliografie:
[1] Petre Iancu. Sisteme hidraulice navale. Bucureşti, Editura Militară, 1963.


Pentru mai multe detalii vizitati forumul : Acumulatoare hidraulice cu membrana

Autor : Alexandru Pintilie


Tag-uri: instalatii, incendiu, apa pulverizata, nave, ambarcatiuni



Categorie: Arhitectura Navala  - ( Arhitectura Navala - Archiva)

Data Adaugarii: 11 July '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :