FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 328
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Injustul sau cel care face discriminari

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Injustul sau cel care face discriminari

 Q:   Intreaba despre Injustul sau cel care face discriminari       
Injustul sau cel care face discriminari Daca nu ar exista nedreptate, am ignora pâna si notiunea de dreptate.(Heraclit)

Injustul izoleaza sau trateaza diferentiat anumite persoane (ori un grup) fata de altele. Face discriminari si poate judeca oamenii dupa criterii de rasa, vârsta, sex... In felul acesta, el ar putea crede ca femeile sunt mai bune asociate sau angajate decât barbatii într-un anumit domeniu si îi va exclude pe acestia din urma fara nici un motiv.

Lista discriminarilor ar putea fi lunga, pentru ca, daca generalizam, suntem susceptibili de discriminare, iar oamenii care nu generalizeaza sunt rari. în realitate, adevaratul injust poate sa fie misogin, rasist ori sa faca discriminari în ceea ce priveste vârsta etc.

Dar, înainte de a ajunge aici, ne putem da seama ca exista persoane care au prejudecati puternice. Daca seful dumneavoastra, un coleg sau un client va spune: „Toate femeile conduc prost", „Persoanele în vârsta nu sunt la fel de eficiente ca tinerii" sau daca un sef plateste mai mult un barbat decât o femeie pentru aceeasi munca, avem de-a face aici cu o discriminare. Daca analizati cât de cât discursul sau actiunile oamenilor cu care lucrati, va veti da seama ca exista asemenea oameni în jurul dumneavoastra. Puteti sa fiti sau nu tinta lui, oricum injustul nu sta sa se gândeasca prea mult. El si-a spus într-o zi: „Persoanele astea sunt asa... Celelalte merita asta...", si nu va renunta usor la ceea ce crede.

Injustul:

• actioneaza în mod arbitrar;
• generalizeaza si categoriseste;
• are pareri preconcepute pe care nu le pune la îndoiala;
• reflecteaza cât mai putin posibil;
• are idei absurde si încearca sa va faca sa credeti ca sunt rezonabile.

A-l îmblânzi sau a coexista

Sincer, chiar daca îl recunoastem si ne dam seama ce face injustul, deseori suntem obligati sa-i toleram sistemul de valori. Totusi, nu exista nici o scuza pentru a actiona nedrept sau pentru a spune lucruri neadevarate la adresa unei persoane sau a unui grup.

Daca, în ciuda a toate, îl simpatizati, îi puteti aminti din când în când ca este nedrept în judecata sa. în acest caz, cel mai bine este sa îi dati exemple concrete, contrare afirmatiilor sale. Bineînteles, nimeni nu este ferit de judecatile pripite, dar cel mai bine e sa priviti clar situatia si sa nu va lasati convins de cineva care judeca gresit.


Tag-uri: absurditate, nedreptate, discriminareCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :