FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 980
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Fondant de baza pentru creme si glazuri

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Fondant de baza pentru creme si glazuri

 Q:   Intreaba despre Fondant de baza pentru creme si glazuri       
Fondant de baza pentru creme si glazuri Ingrediente

500 g zahar, 150 ml apa, 1 lingura de glucoza sau 1 lingura de otet ori zeama de lamaie.Aceasta reteta este un serbet de baza din care se pot prepara creme pentru torturi.

Mod de preparare

Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa intr-o cratita smaltuita. La inceput se tine cratita pe foc mic, amestecandu-se pana se dizolva tot zaharul. Se pune apoi la foc iute, adaugand glucoza sau otetul.

Se curata siropul de spuma, iar peretii cratitei se sterg cu o bucata de panza inmuiata bine in apa rece si stoarsa. Aceasta operatie se repeta, de 2—3 ori. Dupa circa 15—20 min de fierbere, adica atunci cand bulele de aer de la suprafata siropului incep sa dispara, se incearca daca fondantul este suficient de legat.

Proba se poate face in doua moduri si anume:

1) se inmoaie in sirop coada unei linguri de lemn care se introduce imediat in apa rece si apoi imediat se ia putin sirop de pe coada lingurii intre degetul aratator si cel mare si daca prin rasucire se formeaza o bomboana putin mai consistenta decat mierea de albine, fondantul este gata;
2) se introduce varful unei linguri in sirop, se ia putin sirop pe degetul aratator, se raceste putin sufland, apoi se lipeste de degetul mare si daca desfacand degetele siropul se intinde ca o ata de circa 2 cm, fondantul este gata. Se incearca de 2—3 ori.

Imediat ce este gata, fondantul se rastoarna pe o placa de marmura sau intr-o cratita smaltuita, se stropeste cu putina apa si se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca in felul urmator:
cu o lopatica de lemn se strange fondantul la un loc, aducandu-l de la margini spre mijloc. Aceasta opertie se face timp de 10—15 min, dupa care se mai framanta cu mana cateva minute.

Se pastreaza in borcane. Acest fondant se poate prelucra, colorandu-l si aromandu-l dupa dorinta cu coloranti alimentari sau cu zahar ars, cacao, cafea etc. Se foloseste pentru glazuri si creme.


Tag-uri: fondant, crema, glazura



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 08 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :