Statistics:
Visits: 1,144 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cerul si pamantul
Q: | Intreaba despre Cerul si pamantul |
Ingreriente:
Cartofi 1 kg, ceapă 100 g, unt 50 g, mere acrişoare 400 g, zahăr pudră 10 g, sângerete sau chişcă albă 1 kg, ulei 30 g, sare.
Cum se prepară:
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se pun peste ceapă. După câteva minute se adaugă o cantitate de apă şi se fierb. Merele se curăţă, se taie felii şi se pun peste cartofi. După ce acestea sunt fierte şi apa a scăzut, se amestecă bine legumele şi se adaugă o linguriţă de zahăr. În caz că după fierbere se găseşte in vas prea mult lichid, se va scoate o parte din el pentru ca piureul să fie des. Sângeretele sau chisca albă se înţeapă cu un ac şi se prăjeşte într-o cratiţă cu ulei şi puţină apă. La servit, la fiecare porţie, se pune o bucată de sângerete sau chişcă albă şi o cantitate de piure, peste care se pune o lingură din şesul format în cratiţa cu sângeretele.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Cartofi 1 kg, ceapă 100 g, unt 50 g, mere acrişoare 400 g, zahăr pudră 10 g, sângerete sau chişcă albă 1 kg, ulei 30 g, sare.
Cum se prepară:
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se pun peste ceapă. După câteva minute se adaugă o cantitate de apă şi se fierb. Merele se curăţă, se taie felii şi se pun peste cartofi. După ce acestea sunt fierte şi apa a scăzut, se amestecă bine legumele şi se adaugă o linguriţă de zahăr. În caz că după fierbere se găseşte in vas prea mult lichid, se va scoate o parte din el pentru ca piureul să fie des. Sângeretele sau chisca albă se înţeapă cu un ac şi se prăjeşte într-o cratiţă cu ulei şi puţină apă. La servit, la fiecare porţie, se pune o bucată de sângerete sau chişcă albă şi o cantitate de piure, peste care se pune o lingură din şesul format în cratiţa cu sângeretele.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: cartofi, mere acrisoare, zahar pudra, ceapa, legume |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :