FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 813
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce ne trebuie pentru a putea fi buni lideri

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Ce ne trebuie pentru a putea fi buni lideri

 Q:   Intreaba despre Ce ne trebuie pentru a putea fi buni lideri       
Ce ne trebuie pentru a putea fi buni lideri Actul de conducere necesită cunoştinţe variate şi calităţi psihice deosebite.
în conducere, lucrurile se fac pe rând, la vremea lor, nu toate dintr-o dată. Voinţa şi răbdarea sunt armele conducătorilor talentaţi. Cel răbdător, înarmat cu voinţă puternică, obţine rezultate superioare chiar dacă este mai slab înzestrat intelectual.
Nervozitatea afectează în cel mai mare grad stăpânirea de sine şi juctecata fiecărui om. Ea creează cele mai mari necazuri în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, dar şi în familie şi în societate.

Oamenii competenţi posedă voinţa de a se autocontrola, sunt capabili să-şi stăpânească reacţiile şi manifestările nervoase. Atât timp cât nu-şi poate controla manifestările nervoase, un om nu va da randament. Nervozitatea poate avea ca origini temperamentul propriu, o boală nervoasă, dar, mai ales, proasta educaţie.

Nervozitatea superiorului îl face pe subaltern să sufere şi, datorită repetării ieşirilor nervoase, mai devreme sau mai târziu, prestigiul acestui se va nărui.
Din toate aceste motive un conducător adevărat va avea ca preocupare principală stăpânirea nervozităţii în orice împrejurare şi, mai ales, în cele dificile. Manifestările nervoase pot fi evitate printr-o luptă permanentă împotriva grabei, a presiunii timpului, a tendinţei de a replica prin vorbe şi fapte violente.

Un om nervos nu va da randament în muncă, pentru că el este într-o permanentă ceartă cu colegii, cu şefii sau cu subalternii, fiind preocupat mai mult de tranşarea diferendelor, decât de eficienţa propriei activităţi. Omul nervos face parte din categoria celor care se apucă cu entuziasm de multe activităţi, dar puţine din ele sunt duse la bun sfârşit.
Toate aceste argumente trebuie să-l determine pe omul conştient şi responsabil să-şi stăpânească întotdeauna impulsurile generatoare de certuri şi să evite gafele.
Una dintre cele mai mari satisfacţii pentru cel ce conduce pe alţii este constatarea că-şi poate stăpâni ieşirile necontrolate, că poate menţine relaţiile bune cu cei din jurul său şi ca poate evita greşelile.

Oricine se poate elibera de sub tirania izbucnirilor nervoase, prin măsuri conştiente, bazate pe voinţă, autosugestie şi, mai mult decât orice, pe educaţie.
Competenţa este coloana care, împreună cu hărnicia, .im gură reputaţia şi succesul, tot aşa, după cum, promptitudini i soluţiilor şi maturitatea în judecata constituie premisele din care se vor naşte decizii înţelepte. Nimic nu se face temeinic fără muncă, fără o organizare riguroasă a muncii. O activitate prost organizată va duce La cheltuieli mari şi inutile de timp, de energia umană şi elf mijloace materiale şi financiare.

Omul competent este mereu preocupat să înlăture propria superficialitate şi delăsare în muncă, să fie metodic, meticulos în tot ceea ce face. Veghea lui va fi permanenţă, pentru a M menţine pe sine în hărnicie, mereu în activitate şi niciodată in braţele leneviei.
Altruismul este o dovadă de demnitate, una din cele mal frumoase calităţi morale omeneşti şi, totodată, cea mai siguri cale de excludere a unui şir întreg de păcate; slugarnici.i, laşitatea şi oportunismul.
Demnitatea este o stare de spirit a celui ce-si cunoaşte valoarea şi drepturile, este sentimentul celui ce se fereşte de îngâmfare, dar care nici nu se umileşte. Omul care este demn, va fi cu siguranţă şi om modest, lipsit de infatuare, dar orgolios în limitele necesare.

Cel mai intransigent judecător, al faptelor proprii, al atitudinilor şi gândurilor proprii, trebuie să fie propria conştiinţa în acest mod, propria personalitate, stăpânită şi controlată, poate să măsoare şi să judece pe alţii. Unitatea de măsură cu care judecăm pe cei din jurul nostru, trebuie să fie comuna cu cea cu care ne judecăm propriile acţiuni.
Perseverenţa, urmărirea cu tenacitate a realizării scopurilor propuse constituie o altă calitate a actului de conducem, Dintre doi oameni înzestraţi intelectual la fel, care îşi propun acelaşi scop, primul îl va atinge cel care este mai perseverent şi mai tenace.
Dar tenacitatea fără înţelepciune nu ajunge departe.
A fi înţelept şi conciliant cu cei din jur, înseamnă evitarea multor capcane ce ne stau în faţă. Mecanismele sociale trebuie înţelese cu mult realism, altfel nu ne vom găsi uşor locul în societate.


Tag-uri: lider, psihic, inteligenta



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :