Statistics:
Visits: 647 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cataif
Q: | Intreaba despre Cataif |
Ingrediente:
Făină 300 g, zahăr 300 g, ouă 2 buc, frişca proaspătă 1 kg, zahăr vanilat 1 plic, unt 60 g, sare.
Mod de preparare:
Din ouă, făină şi puţină apă, se face o cocă ca pentru taiţei. Se întinde o foaie foarte subţire, se lasă să se usuce timp de o oră, se rulează foaia şi se taie tăiţei cu lăţimea de 2 mm, se lasă cateva ore să se usuce, se pun în două tăvi, repartizaţi în mod egal, se adaugă în fiecare tavă cate 30 g unt topit şi se rumenesc la cuptor. Din 200 g zahăr şi apă se prepară un sirop mai legat, dar nu prea gros, se toarnă peste tăiţei şi se dau tăvile din nou la cuptor şi se lasă, pană ce siropul este absorbit de tăiţei. După ce s-au răcit, se taie tăiţeii cu un cuţit ascuţit în pătrate de 45- 50 mm. Bucăţile întregi se păstrează pentru a fi aşezate pe deasupra, iar celelalte se aranjează pe un platou dreptunghiular, se întinde deasupra un strat de frişca bătută, cu grosimea de 6- 7 cm, peste frişca se aşează bucăţile întregi de cataif şi se şpriţează deasupra fiecărei bucăţi cate o avelină de frişca. Frişca bătută se prepară astfel: frişca proaspătă se pune într-un căzănel şi se bate cu telul. După ce frişca a devenit spumoasă, se adaugă 100 g zahăr amestecat cu zahăr vanilat, punandu-se puţin cate puţin şi se continuă baterea, pană ce tot zahărul s-a dizolvat.
Făină 300 g, zahăr 300 g, ouă 2 buc, frişca proaspătă 1 kg, zahăr vanilat 1 plic, unt 60 g, sare.
Mod de preparare:
Din ouă, făină şi puţină apă, se face o cocă ca pentru taiţei. Se întinde o foaie foarte subţire, se lasă să se usuce timp de o oră, se rulează foaia şi se taie tăiţei cu lăţimea de 2 mm, se lasă cateva ore să se usuce, se pun în două tăvi, repartizaţi în mod egal, se adaugă în fiecare tavă cate 30 g unt topit şi se rumenesc la cuptor. Din 200 g zahăr şi apă se prepară un sirop mai legat, dar nu prea gros, se toarnă peste tăiţei şi se dau tăvile din nou la cuptor şi se lasă, pană ce siropul este absorbit de tăiţei. După ce s-au răcit, se taie tăiţeii cu un cuţit ascuţit în pătrate de 45- 50 mm. Bucăţile întregi se păstrează pentru a fi aşezate pe deasupra, iar celelalte se aranjează pe un platou dreptunghiular, se întinde deasupra un strat de frişca bătută, cu grosimea de 6- 7 cm, peste frişca se aşează bucăţile întregi de cataif şi se şpriţează deasupra fiecărei bucăţi cate o avelină de frişca. Frişca bătută se prepară astfel: frişca proaspătă se pune într-un căzănel şi se bate cu telul. După ce frişca a devenit spumoasă, se adaugă 100 g zahăr amestecat cu zahăr vanilat, punandu-se puţin cate puţin şi se continuă baterea, pană ce tot zahărul s-a dizolvat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :