FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 621
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cataif

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cataif

 Q:   Intreaba despre Cataif       
Cataif Ingrediente:

Făină 300 g, zahăr 300 g, ouă 2 buc, frişca proaspătă 1 kg, zahăr vanilat 1 plic, unt 60 g, sare.

Mod de preparare:

Din ouă, făină şi puţină apă, se face o cocă ca pentru taiţei. Se întinde o foaie foarte subţire, se lasă să se usuce timp de o oră, se rulează foaia şi se taie tăiţei cu lăţimea de 2 mm, se lasă cateva ore să se usuce, se pun în două tăvi, repartizaţi în mod egal, se adaugă în fiecare tavă cate 30 g unt topit şi se rumenesc la cuptor. Din 200 g zahăr şi apă se prepară un sirop mai legat, dar nu prea gros, se toarnă peste tăiţei şi se dau tăvile din nou la cuptor şi se lasă, pană ce siropul este absorbit de tăiţei. După ce s-au răcit, se taie tăiţeii cu un cuţit ascuţit în pătrate de 45- 50 mm. Bucăţile întregi se păstrează pentru a fi aşezate pe deasupra, iar celelalte se aranjează pe un platou dreptunghiular, se întinde deasupra un strat de frişca bătută, cu grosimea de 6- 7 cm, peste frişca se aşează bucăţile întregi de cataif şi se şpriţează deasupra fiecărei bucăţi cate o avelină de frişca. Frişca bătută se prepară astfel: frişca proaspătă se pune într-un căzănel şi se bate cu telul. După ce frişca a devenit spumoasă, se adaugă 100 g zahăr amestecat cu zahăr vanilat, punandu-se puţin cate puţin şi se continuă baterea, pană ce tot zahărul s-a dizolvat.


Tag-uri: desert, frisca, unt, faina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :