Statistics:
Visits: 1,453 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Balmos ciobanesc
Q: | Intreaba despre Balmos ciobanesc |
Ingrediente:
Mălai 600 g, lapte 2 l, smântână 400 g, unt 100 g, sare.
Mod de preparare:
Laptele şi smântâna se pun la fiert într-un ceaun şi se adauga sare. In momentul în care începe să fiarbă, se pune untul. După ce acesta s-a topit, se toarnă mălaiul în ploaie, amestecandu-se cu un făcăleţ sau tel. Se fierbe încă circa 10 min, la un foc domol, amestecându-se tot timpul. Când este gata, se rastoarnă balmoşul pe un fund din lemn sau platou. Se consumă cald, cu ciulama de ciuperci, brânză de oi, preparate din ouă.
Mălai 600 g, lapte 2 l, smântână 400 g, unt 100 g, sare.
Mod de preparare:
Laptele şi smântâna se pun la fiert într-un ceaun şi se adauga sare. In momentul în care începe să fiarbă, se pune untul. După ce acesta s-a topit, se toarnă mălaiul în ploaie, amestecandu-se cu un făcăleţ sau tel. Se fierbe încă circa 10 min, la un foc domol, amestecându-se tot timpul. Când este gata, se rastoarnă balmoşul pe un fund din lemn sau platou. Se consumă cald, cu ciulama de ciuperci, brânză de oi, preparate din ouă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :