FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 846
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Supa de gaina

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Supa de gaina

 Q:   Intreaba despre Supa de gaina       
Supa de gaina Ingrediente

1 găină sau 1/2 găină grasă şi nu prea tanără, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă, 1/4 ţelină, câteva boabe de piper, sare şi verdeaţă.

Mod de preparare

Se curăţă găina, se spală, se taie in patru sau se pune intreagă la opărit, la foc puternic, să dea repede intr-un clocot, fără să dea in fiert.
Când apare prima spumă, se ia oala de pe foc, se scurge, se spală găina şi oala. Găina se pune iar in oală, cu 3 L de apă (pentru găină mai bătrană 4 L de apă) şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Oala se acoperă cu un capac, lăsand descoperită o mică parte ca să poată ieşi aburul in timpul fierberii; intre timp se spumuieşte. Când găina s-a fiert pe jumătate, se adaugă legumele şi o parte di n sare (restul de sare se pune după gust, la urmă).

Când este bine fiartă, găina se scoate din supă şi se pune in alt vas cu apă puţin sărată, la fel şi legumele din supă, iar vasul cu supă se ia de pe foc şi se lasă să se limpezească 5-6 min, după care se strecoară prin tifon dublu in supieră, la care se adaugă garnitura preferată: tăiţei de casă, găluşte de gris, orez, frecăţei, pateuri mici, profiterol şi pe deasupra se presară pătrunjel verde tăiat foarte mărunt.

Carnea de găină se taie in bucăţi şi se ţine impreună cu legumele tăiate cubuleţe, in supă caldă, până la servire. Rasolul de găină se poate servi ca felul doi, cu pilaf de orez sau cu legume din supă şi cartofi fierţi proaspeţi, toate stropite cu unt proaspăt sau cu grăsimea de la supă, şi cu hrean ras potrivit la gust de oţet.


Tag-uri: supa, gaina, morcov



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 12 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :