Statistics:
Visits: 891 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa de gaina
Q: | Intreaba despre Supa de gaina |
Ingrediente
1 găină sau 1/2 găină grasă şi nu prea tanără, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă, 1/4 ţelină, câteva boabe de piper, sare şi verdeaţă.
Mod de preparare
Se curăţă găina, se spală, se taie in patru sau se pune intreagă la opărit, la foc puternic, să dea repede intr-un clocot, fără să dea in fiert.
Când apare prima spumă, se ia oala de pe foc, se scurge, se spală găina şi oala. Găina se pune iar in oală, cu 3 L de apă (pentru găină mai bătrană 4 L de apă) şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Oala se acoperă cu un capac, lăsand descoperită o mică parte ca să poată ieşi aburul in timpul f ierberii; intre timp se spumuieşte. Când găina s-a fiert pe jumătate, se adaugă legumele şi o parte din sare (restul de sare se pune după gust, la urmă).
Când este bine fiartă, găina se scoate din supă şi se pune in alt vas cu apă puţin sărată, la fel şi legumele din supă, iar vasul cu supă se ia de pe foc şi se lasă să se limpezească 5-6 min, după care se strecoară prin tifon dublu in supieră, la care se adaugă garnitura preferată: tăiţei de casă, găluşte de gris, orez, frecăţei, pateuri mici, profiterol şi pe deasupra se presară pătrunjel verde tăiat foarte mărunt.
Carnea de găină se taie in bucăţi şi se ţine impreună cu legumele tăiate cubuleţe, in supă caldă, până la servire. Rasolul de găină se poate servi ca felul doi, cu pilaf de orez sau cu legume din supă şi cartofi fierţi proaspeţi, toate stropite cu unt proaspăt sau cu grăsimea de la supă, şi cu hrean ras potrivit la gust de oţet.
1 găină sau 1/2 găină grasă şi nu prea tanără, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă, 1/4 ţelină, câteva boabe de piper, sare şi verdeaţă.
Mod de preparare
Se curăţă găina, se spală, se taie in patru sau se pune intreagă la opărit, la foc puternic, să dea repede intr-un clocot, fără să dea in fiert.
Când apare prima spumă, se ia oala de pe foc, se scurge, se spală găina şi oala. Găina se pune iar in oală, cu 3 L de apă (pentru găină mai bătrană 4 L de apă) şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Oala se acoperă cu un capac, lăsand descoperită o mică parte ca să poată ieşi aburul in timpul f ierberii; intre timp se spumuieşte. Când găina s-a fiert pe jumătate, se adaugă legumele şi o parte din sare (restul de sare se pune după gust, la urmă).
Când este bine fiartă, găina se scoate din supă şi se pune in alt vas cu apă puţin sărată, la fel şi legumele din supă, iar vasul cu supă se ia de pe foc şi se lasă să se limpezească 5-6 min, după care se strecoară prin tifon dublu in supieră, la care se adaugă garnitura preferată: tăiţei de casă, găluşte de gris, orez, frecăţei, pateuri mici, profiterol şi pe deasupra se presară pătrunjel verde tăiat foarte mărunt.
Carnea de găină se taie in bucăţi şi se ţine impreună cu legumele tăiate cubuleţe, in supă caldă, până la servire. Rasolul de găină se poate servi ca felul doi, cu pilaf de orez sau cu legume din supă şi cartofi fierţi proaspeţi, toate stropite cu unt proaspăt sau cu grăsimea de la supă, şi cu hrean ras potrivit la gust de oţet.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :