Statistics:
Visits: 974 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa crema de visine
Q: | Intreaba despre Supa crema de visine |
Ingrediente
1 kg vişine bine coapte, 50 g unt, 50 g făină, 100 g zahăr, 2 gălbenuşuri, 2-3 linguri smantană, sare, scorţişoară.
Mod de preparare
Vişinele se curăţă de codiţe, se pun intr-un vas cu 3 L de apă, puţin zahăr, scorţişoară şi se fierb 10-15 min, după care se scurge zeama in alt vas, iar vişinele se trec prin sită şi se adaugă in apa in care au fiert.
Separat, intr-o craţită se pun untul şi restul de zahăr la topit. Când zahărul s-a colorat se adaugă făina, se stinge cu zeama de la vişine, apoi se răstoarnă in supă. Se dă intr-un clocot şi se ia vasul de pe foc.
După ce s-a răcit puţin se drege cu gălbenuşuri şi smantană.
Se serveşte cu crutoane de franzelă prăjite in cuptor.
1 kg vişine bine coapte, 50 g unt, 50 g făină, 100 g zahăr, 2 gălbenuşuri, 2-3 linguri smantană, sare, scorţişoară.
Mod de preparare
Vişinele se curăţă de codiţe, se pun intr-un vas cu 3 L de apă, puţin zahăr, scorţişoară şi se fierb 10-15 min, după care se scurge zeama in alt vas, iar vişinele se trec prin sită şi se adaugă in apa in care au fiert.
Separat, intr-o craţită se pun untul şi restul de zahăr la topit. Când zahărul s-a colorat se adaugă făina, se stinge cu zeama de la vişine, apoi se răstoarnă in supă. Se dă intr-un clocot şi se ia vasul de pe foc.
După ce s-a răcit puţin se drege cu gălbenuşuri şi smantană.
Se serveşte cu crutoane de franzelă prăjite in cuptor.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :