Statistics:
Visits: 944 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Briose I
Q: | Intreaba despre Briose I |
Ingrediente
300 g faina, 150 g unt sau margarina, 4-5 oua, 50 g zahar, 1 pahar de lapte, 25 g drojdie, 1 plic de zahar vanilat, putina sare.
Mod de preparare
Se cerne faina si un sfert din cantitate se pune intr-un vas. La mijloc se toarna drojdia inmuiata in lapte caldut si dupa ce se framanta putin se presara maiaua cu faina si se lasa sa creasca.
Se pune restul de faina pe planseta, se face o gropita la mijloc in care se adauga zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca, adaugind pe rand ouale, restul de faina, untul si la urma maiaua preparata initial.
Se framanta bine din nou si se lasa la rece cel putin 6 ore (de preferat pana a doua zi). Dupa ce s-a luat de la rece, se formeaza din coca bucati rotunde care se pun in forme mici de savarine.
Deasupra, la mijlocul fiecarei briose se face o adancitura cu degetul, in care se introduce o bucatica de aluat in forma de para, cu varful in adancitura din briosa.
Se lasa sa creasca, se ung cu ou si se introduc in cuptor. Se coc la foc potrivit 30 min. Imediat dupa ce s-au copt, se scot din forme. Se servesc calde sau reci, la ceai, sau la cafea cu lapte.
300 g faina, 150 g unt sau margarina, 4-5 oua, 50 g zahar, 1 pahar de lapte, 25 g drojdie, 1 plic de zahar vanilat, putina sare.
Mod de preparare
Se cerne faina si un sfert din cantitate se pune intr-un vas. La mijloc se toarna drojdia inmuiata in lapte caldut si dupa ce se framanta putin se presara maiaua cu faina si se lasa sa creasca.
Se pune restul de faina pe planseta, se face o gropita la mijloc in care se adauga zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca, adaugind pe rand ouale, restul de faina, untul si la urma maiaua preparata initial.
Se framanta bine din nou si se lasa la rece cel putin 6 ore (de preferat pana a doua zi). Dupa ce s-a luat de la rece, se formeaza din coca bucati rotunde care se pun in forme mici de savarine.
Deasupra, la mijlocul fiecarei briose se face o adancitura cu degetul, in care se introduce o bucatica de aluat in forma de para, cu varful in adancitura din briosa.
Se lasa sa creasca, se ung cu ou si se introduc in cuptor. Se coc la foc potrivit 30 min. Imediat dupa ce s-au copt, se scot din forme. Se servesc calde sau reci, la ceai, sau la cafea cu lapte.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :