FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 934
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Briose I

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Briose I

 Q:   Intreaba despre Briose I       
Briose IIngrediente

300 g faina, 150 g unt sau margarina, 4-5 oua, 50 g zahar, 1 pahar de lapte, 25 g drojdie, 1 plic de zahar vanilat, putina sare.

Mod de preparare

Se cerne faina si un sfert din cantitate se pune intr-un vas. La mijloc se toarna drojdia inmuiata in lapte caldut si dupa ce se framanta putin se presara maiaua cu faina si se lasa sa creasca.

Se pune restul de faina pe planseta, se face o gropita la mijloc in care se adauga zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca, adaugind pe rand ouale, restul de faina, untul si la urma maiaua preparata initial.

Se framanta bine din nou si se lasa la rece cel putin 6 ore (de preferat pana a doua zi). Dupa ce s-a luat de la rece, se formeaza din coca bucati rotunde care se pun in forme mici de savarine.

Deasupra, la mijlocul fiecarei briose se face o adancitura cu degetul, in care se introduce o bucatica de aluat in forma de para, cu varful in adancitura din briosa.

Se lasa sa creasca, se ung cu ou si se introduc in cuptor. Se coc la foc potrivit 30 min. Imediat dupa ce s-au copt, se scot din forme. Se servesc calde sau reci, la ceai, sau la cafea cu lapte.


Tag-uri: briose, faina, unt, margarina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :