Statistics:
Visits: 1,191 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pastrarea nucilor
Q: | Intreaba despre Pastrarea nucilor |
Nucile se aleg cand sunt bine coapte si incep sa cada din pom. Se strang numai cele care cad cand se scutura pomul si daca se desprind usor de coaja verde.
Deoarece nucile se coc pe rand, pomul trebuie scuturat la intervale de 4—5 zile, lasand timp sa se coaca si nucile care nu au cazut la primul scuturat. Nucile culese se curata de coaja in asa fel incat sa nu ramana nimic pe nuca.
Dupa ce s-au curatat toate nucile, se intind peste o patura sau o panza mai groasa intr-un singur strat, in curte sau pe balcon. Se lasa cateva zile ca sa se usuce bine, intorcandu-le din cand in cand pe toate partile pentru a se zvanta bine.
Cand sunt bine uscate, se strang in pungi sau intr-un sac si se aseaza la camara sau in pod, intr-un loc bine uscat.
Deoarece nucile se coc pe rand, pomul trebuie scuturat la intervale de 4—5 zile, lasand timp sa se coaca si nucile care nu au cazut la primul scuturat. Nucile culese se curata de coaja in asa fel incat sa nu ramana nimic pe nuca.
Dupa ce s-au curatat toate nucile, se intind peste o patura sau o panza mai groasa intr-un singur strat, in curte sau pe balcon. Se lasa cateva zile ca sa se usuce bine, intorcandu-le din cand in cand pe toate partile pentru a se zvanta bine.
Cand sunt bine uscate, se strang in pungi sau intr-un sac si se aseaza la camara sau in pod, intr-un loc bine uscat.
Tag-uri: nuci, pastrare, pastrarea nucilor |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :