Statistics:
Visits: 788 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ochiuri romanesti
Q: | Intreaba despre Ochiuri romanesti |
Ingrediente:
Pentru o porţie: 2 ouă, unt, sare după gust.
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se pune pe foc apă cu puţină sare şi oţet. Se lasă să dea apa în clocot apoi se micşorează focul (flacăra) pentru ca apa să nu fiarbă în clocote mari. Ouăle se sparg cate unul pe o farfurioară, apoi se dă drumul la cate un ou, uşor, în apă, în aşa fel încat să nu se aşeze unul peste altul. Se ţin în apă (care trebuie să fiarbă fără clocote) pană se încheagă albuşul, după care se scot cu o spumieră, scurgandu-se bine de apă şi se pun pe o farfurie caldă, sau pe o garnitură pregătită dinainte. Se pot consuma şi numai cu unt topit.
Pentru o porţie: 2 ouă, unt, sare după gust.
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se pune pe foc apă cu puţină sare şi oţet. Se lasă să dea apa în clocot apoi se micşorează focul (flacăra) pentru ca apa să nu fiarbă în clocote mari. Ouăle se sparg cate unul pe o farfurioară, apoi se dă drumul la cate un ou, uşor, în apă, în aşa fel încat să nu se aşeze unul peste altul. Se ţin în apă (care trebuie să fiarbă fără clocote) pană se încheagă albuşul, după care se scot cu o spumieră, scurgandu-se bine de apă şi se pun pe o farfurie caldă, sau pe o garnitură pregătită dinainte. Se pot consuma şi numai cu unt topit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :