FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,036
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Instalatia de alimentare cu apa potabila

- Cum se asigura alimentarea cu apa a Romei? by Alexandru

Tag-uri Populare


nave   ambarcatiuni   instalatie   incendiu   navigatie   antichitate   instalatii   instalatie marfa   purificare   combustibil   clarificare   reziduuri   evacuare   reziduri   marfa   pompe centrifugale   sistem   aer comprimat   separatoare   transport marfa   guri   manevra   parame   legare   descarcare   incarcare   instalatie incalzire   evolutie   constructii navale   pompe   ancorare   apa tehnica   balast   instalatie evacuare   instalatie gaze   guvernare  

All Tags

Famous Forum

 

Instalatia de alimentare cu apa potabila

 Q:        
Instalatia de alimentare cu apa potabila Instalaţia de apă potabilă are rolul de a asigura permanent cerinţele de trai şi gospodăreşti ale navei cu apă potabilă. Instalaţia se compune din tancuri, reţele de tubulaturi, pompe şi armături capabile să asigure consumul zilnic de apă potabilă pentru fiecare om. Instalaţia de alimentare cu apă potabilă se execută după principiul centralizat sau în grup.

Rezerva de apă potabilă a navei se păstrează în cel puţin două tancuri nestructurale, protejate în interior cu lapte de ciment, polietilenă sau vopsele din răşini sintetice alimentare, în scopul evitării oxidării şi deci a contaminării apei. Tancurile se amplasează departe de sursele de căldură sau de tancurile cu alte lichide, în scopul prevenirii inundării şi murdăririi lor şi la o în lţime suficientă pentru ca alimentarea principalilor consumatori să se realizeze gravitaţional. Protejarea tancurilor se realizează cu ajutorul sticlelor de nivel (nu prin intermediul sondelor) şi a tubulaturilor de ambarcare ridicate deasupra punţilor cu cel puţin 400 mm. Pentru fierberea apei potabile se utilizează aparate individuale, amplasate în oficii.

Tratarea apei potabile la bord se poate realiza prin diverse procedee: clorurarea apei, sterilizarea cu baterii ultraviolete, sterilizarea apei cu ioni de argint (care au efect bacteriologic), mineralizarea cu săruri necesare organismului omenesc.

Păstrarea apei potabile pentru consum este limitată la bord între 5 şi 7 zile, în scopul menţinerii calităţilor iniţiale. După acest interval, calitatea apei se înrăutăţeşte, iar dacă autonomia navei depăşeşte 7 zile, la bord trebuie prevăzută o instalaţie de distilat apă.

Articol scris de Alexandru Pintilie

Mai multe informatii gasiti in topicul Enciclopedie Navala


Tag-uri: apa potabila, nave, ambarcatiuni, tubulaturi, pompe



Categorie: Arhitectura Navala  - ( Arhitectura Navala - Archiva)

Data Adaugarii: 13 January '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :