FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,254
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Instalatia de alimentare cu apa rece

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Instalatia de alimentare cu apa rece

 Q:   Intreaba despre Instalatia de alimentare cu apa rece       
Sistemul de alimentare cu apă rece a unei gospodării sau a' unei locuinţe dintr-un imobil poate să fie diferit, el fiind în funcţie de presiunea apei din reţeaua de alimentare a localităţii, de poziţia şi de înălţimea la care se află consumatorii faţă de nivelul presiunii apei la punctul de intrare în instalaţia de alimentare cu apă a clădirii.
Presiunea apei se poate măsura fie în metri coloană de apă, fie în atmosfere, o atmosferă fiind egală cu presiunea unei coloane de apă de 10m înălţime, ceea ce corespunde cu înălţimea a circa 3 etaje ale unui imobil.

în funcţie de elementele menţionate mai sus, se disting două sisteme de alimentare cu apă rece şi anume :
-Instalaţii de alimentare cu apă rece, folosind presiunea din reţeaua de alimenta re publică.
-Instalaţii de alimentare cu apă rece, folosind staţii de ridicarea presiunii apei.

a. Instalaţia de alimentare cu apă rece folosind presiunea apei din reţeaua publică. In acest caz, instalaţia de alimentare cu apă rece se racordează direct la conducta de alimentare cu apă a localităţii, fără a mai fi necesară instalarea unei staţii de pompare pentru ridicarea presiunii apei, ceea ce face ca această instalaţie să fie mai economică din punct de vedere al investiţiei şi al exploatării.
Din punct de vedere al consumului şi al calităţii apei, instalaţia de alimentau cu apă rece este separată de instalaţia pentru combaterea incendiilor şi de instalaţiile de alimentare în scopuri industriale.

Instalaţia de alimentare cu apă rece folosind presiunea apei din reţeaua publică are în componenţa ei o serie de conducte, din care fac parte;
1.Conducta principală de distribuţie, prin care se distribuie apa preluată de la conducta de legătură (branşament) la o serie de conducte verticale, pentru alimentarea cu apă a punctelor de consum. Conducta principală de distribuţie se amplasează de regulă în subsolul clădirii, în canale special amenajate sau suspendate sub planşeu pe grinzi şi stalpi.

2.Coloanele, respectiv conductele principale, care străbat pe verticală întreaga clădire şi prin care se face alimentarea cu apă la fiecare nivel al clădirii.
Coloanele sunt prevăzute la racordarea lor cu conducta principală de distribuţie cu robinete de închidere şi cu robinete de descărcare, pentru izolarea unei coloane în caz de nevoie.
Amplasarea coloanelor de apă rece se face pe suprafaţa interioară a elementelor de construcţie de regulă la colţurile încăperilor, împreună cu cele de apă caldă şi uneori cu conductele de canalizare, fie aparent, fie îngropate în nişe sau şli-ţuri practicate în pereţi mai groşi .
Cand grosimea pereţilor este mică şi conductele trebuie să fie îngropate coloanele se amplasează pe colţul încăperii şi se maschează cu plasă de rabiţ şi apoi se tencuiesc.

3.Conductele de legătură dintre coloane şi robinete sau baterii amestecătoare ale punctelor de consum, ansamblul lor constituind instalaţia interioară de alimentare a locuinţei.

Conductele de legătură de la intrarea lor în locuinţă sunt prevăzute cu robinete de trecere, cu sau fără descărcare, pentru închiderea apei din întreaga instalaţie interioară, în caz de nevoie.
Conductele de legătură pană la punctele de consum se montează pe pereţi aparent sau îngropate în canale special construite, amplasarea lor făcandu-se pe linie orizontală şi pe linie verticală.
Conductele pe linie verticală se amplasează în apropierea colţurilor pereţilor, nefiind permise trasee prin mijlocul pereţilor, numai în cazuri speciale pentru legături la obiectele sanitare.
Conductele pe linie orizontală, la montarea lor pe pereţi trebuie să aibă o mică înclinaţie, urcand din spre sursa de alimentare spre punctul de consum.

In cazul cand pe acelaşi traseu se amplasează şi conductele de apă ealdă, acestea din urmă trebuie să fie instalate deasupra conductelor de apă rece.

b. Instalaţia de alimentare cu apă rece folosind staţii de ridicarea presiunii apei. Dacă presiunea apei din conducta publică în punctul de racord al instalaţiei de alimentare este temporar sau permanet sub cea normală pentru alimentarea cu apă a punctelor de consum. atunci între branşament şi conducta principală de distribuţie a apei se montează o instalaţie de ridicarea presiunii apei:
-fie printr-o staţie de pompare;
-fie printr-o staţie de hidrofor;
-fie prin instalarea unui rezervor la înălţime.

Dintre aceste variante, cea mai mult folosită pentru ridicarea presiunii este staţia cu hidrofor , care prezintă o serie de avantaje faţă de celelalte instalaţii, în special, cu privire la păstrarea in condiţii mai bune a apei.

Din conducta publică, apa trece prin branşament şi cu ajutorul unor pompe centrifuge apa este refulată în recipientul hidroforului, unde trece în conducta principală de distribuţie şi apoi prin coloane şi conducte de legătură la punctele de consum.

Din apa refulată în hidrofor, o parte este folosită pentru satisfacerea necesarului de apă al consumatorilor, iar restul se acumulează treptat în recipientul hidroforului pană la un nivel maxim stabilit şi controlat de un presostat, care comandă oprirea pompelor. Din acest moment consumul de apă este satisfăcut din rezerva de apă din recipientul hidroforului.

Pe măsură ce această rezervă de apă scade în recipient, perna de aer formată deasupra apei se destinde pană la un nivel minim, stabilit şi controlat de acelaşi presostat care comandă de această dată pornirea pompelor centrifuge, instalaţia de hidrofor reluand ciclul sau de funcţionare.
Perna de aer din recipientul hidroforului este asigurată de un compresor de aer, care este pus în funcţiune automat, ori de cate ori este necesar ca să se refacă volumul de aer la presiunea necesară, care este stabilită şi măsurată de presostat.


sursa imaginii http://www.lindapaul.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 15 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :