FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,741
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Instalatia de alimentare cu apa calda de consum

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Instalatia de alimentare cu apa calda de consum

 Q:   Intreaba despre Instalatia de alimentare cu apa calda de consum       
Apa caldă de consum este preparată cu ajutorul unor aparate si instalaţii construite în acest scop, care sunt montate în centrale sau în puncte termice. Din acestea fac parte schimbătoarele de căldură, din care cel mai mult folosite sunt boilerele şi cazonele destinate special pentru prepararea apei menajere.
După modul cum sunt ampalasate schimbătoarele şi satanele de încălzire, prepararea apei calde de consum poate fi făcută prin următoarele instalaţii:

1) Instalaţia de preparare centralizată a apei calde de consum, care este prevăzută cu un cazan de apă caldă sau de abur de joasă presiune şi schimbătoare de căldură amplasate într-o centrală termică, în clădirea acesteia fiind de regulă amplasată şi staţia de hidrofor cu ajutorul căreia se face alimentarea punctelor de consum la presiunea necesară. Prepararea centralizată este cea mai economicoasă şi confortabilă formă de preparare a apei calde de consum.
Instalaţia de preparare centralizată a apei calde de consum poate fi amplasată în exteriorul imobilului, respectiv în centrale de lermoficare, care asigură, pe lîngă necesarul de apă caldă de consum şi necesarul de apă caldă pentru încălzirea locuinţelor dintr-o zonă le blocuri ale localităţii. De asemenea această instalaţie poate fi amplasată în interiorul imobilului, la subsol, unde sunt instalate şi cazanele pentru încălzirea locuinţelor;

2) Instalaţia de preparare locală a apei calde de consum, care este prevăzută cu un cazan sau cu un alt aparat de încălzire amplasat în vecinătatea punctului de consum, cum este de exemplu cazanul de baie simplu, sau cazanul de baie sub presiune, sau boilerul electrie.

a. Instalaţia de preparare centralizată a apei calde de consum.
Această instalaţie de preparare a apei calde are în componenţa ei eu elemente principale boilerul cu serpentină şi cazanul de abur de joasă presiune, racordate între ele printr-o conductă pentru transportul fluidului încălzitor de la cazan la boiler şi printr-o conductă de întoarcere a condensului de la boiler la cazan.
Boilerul este un schimbător de căldură executat dintr-un rezervor cilindric amplasat orizontal sau vertical, în interiorul lui fiind montată o serpentină prin care circulă agentul termic primar, care cedează căldura sa apei de consum din interiorul cilindrului.

Folosirea boilerului pentru prepararea apei calde prezintă un mare avantaj, atunci cand consumul de apă caldă este neuniform sau concentrat în anumite intervale de timp, deoarece boilerul poate înmagazina importante cantităţi de apă încălzită, putand să satisfacă cerinţele de apă caldă şi în regim de varf.
De la boiler apa caldă este transportată şi distribuită la punctele de eonsum printr-o reţea de conducte executată din ţevi de oţel zincate prevăzută cu îmbinări demontabile (flanşe, fitinguri) sau ca îmbinări nedemontabile (sudate) şi cu armături de închidere, reglare şi scurgere a apei, în ansamblul ei constituind instalaţia de alimentare cu apă caldă de consum preparată centralizat .

Instalaţia de alimentare este alcătuită din aceleaşi elemente ea şi la instalaţia de alimentare cu apă rece, avand în componenţa ei conducta principală de distribuţie, coloanele şi conductele de legătură pentru alimentarea punctelor de consum şi, în plus, o reţea de conducte de circulaţie a apei calde neeonsumate. în acest fel se stabileşte următorul circuit închis al apei calde :
boiler—conducta principală de distribuţie—coloane—conducta de circulaţie a apei calde—boiler.

Necesitatea conductei de circulaţia apei calde rezultă şi din faptul că în perioadele cand consumul este redus, apa caldă din conductele de alimentare a punctelor de consum se răseşte sub temperatura de utilizare, iar cand se doreşte folosirea apei la temperatura nor-: mală de încălzire se pierd cantităţi apreciabile de apă pană cand lă punctul de consum apa are temperatura dorită.
Prin instalarea conductei de circulaţie, apa caldă neconsumată se reîntoarce în rezervorul boilerului pentru a ji menţinută la temperatura de consum.
Amplasarea şi montarea conduetelor instalaţiei de alimentare cu apă caldă de consum se face, în general, pe aceleaşi trasee cu cele ale instalaţiei de alimentare cu apă rece.

b. Instalaţia de preparare locală a apei calde de consum. în cazul cand clădirile nu dispun de instalaţii de încălzire a apei, cum sunt, în general, gospodăriile individuale de la oraşe şi sate, prepararea apei calde se poate face local, cu ajutorul unui cazan de baie simplu, sau cu un cazan de baie sub presiune sau cu un boiler electric.

b1) Cazanul de baie, cea mai obişnuită instalaţie locală de preparare a apei calde este compus dmtr-o sobă focar din fontă şi un cazan vertical din tablă de otel emailat la exterior sau iin tablă de cupru..
Prin arderea combustibilului în focar se dezvoltă o cantitate de gaze fierbinţi, care trec prin partea centrală a cazanului, transmitand căldura, prin peretele acestuia, apei din interiorul cazanului, incălzind-o pană la temperatura de consum, după care gazele arse sunt evacuate prin burlan la coşul de fum.
Pe cazan este montată o baterie amestecătoare pentru apă caldă şi rece, împreună cu ţeava de duş.
Alimentarea cazanului cu apă rece se face pe la partea inferioară a cazanului, prin deschiderea robinetului de apă caldă bateriei.
Apa caldă de consum iese din cazan pe la partea superioară,ajungînd fie la para duşului, fie la gura de scurgere a bateriei în cada de baie, după care se manevrează robinetele bateriei.
Cazanul are avantajul unei construcţii simple, fără dificultăţi în exploatare, dar are dezavantajul că nu poate fi folosit decat la un singur consumator.

b2) Cazanul de baie sub presiune este compus dintr-im rezervor cilindric străbătut pe verticală de ţevi de fum, la partea inferioară fiind arzătorul de gaze, iar la partea superioară fiind colectorul de gaze arse care sunt evacuate la coşul de fum. Căldura rezultată din arderea gazelor naturale se transmite apei prin peretele de la partea inferioară şi prin pereţii ţevilor de fum verticale, încălzind apa pană la temperatura necesară de consum.
Alimentarea cu apă rece a cuzanului se face prin conducta de legătură şi printr-un robinet de trecere,, apa din cazan aflîndu-se permanent la presiunea apei din reţeaua de alimentare. Datorită acestui fapt, la deschiderea robinetului de apă caldă de la baterie, apa caldă de la partea superioară a cazanului va curge prin conducta de ieşire şi prin robinet în cada de baie.
în cazul cand presiunea apei de la reţea scade sau este nulă, nivelul apei din rezervor nu scade, deoarece pe conducta de alimentare este montat un ventil de reţinere care nu permite scurgerea inversă a apei.
Cazanul de baie sub presiune mai este prevăzut şi cu o conductă de siguranţă şi de golire pentru evitarea pericolului unei explozii a cazanului, ca urmare a formării vaporilor de apă, atunci cand se uită focul aprins.

b3) Boilerul eleetric folosit la prepararea apei calde menajere sa prezintă sub diferite forme constructive, din care cele mai uzuale sunt :
-boilerul cu încălzire instantanee ;
-boilerul cu acumulare şi scurgere liberă ;
-boilerul cu acumulare ÅŸi scurgere sub presiune.

sursa imaginii about.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 07 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :