FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 429
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Dulceata de cirese amare

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Dulceata de cirese amare

 Q:   Intreaba despre Dulceata de cirese amare       
Dulceata de cirese amare Ingrediente

1 kg cirese amare, 1,250 kg zahar, 1 lamaie, 1/2 baton de vanilie, 50 ml rom.

Mod de preparare

Dupa ce s-au spalat ciresele, se scot samburii deasupra unui castron ca sa nu se piarda zeama care curge in timpul scoaterii acestora. Apoi ciresele se pun intercalate cu zaharul intr-o cratita cu volumul dublu fata de cel al cireselor cu zahar si se lasa de seara pana a doua zi ca zaharul sa extraga sucul din fructe, la care nu se mai adauga apa.

In momentul in care se pune cratita cu dulceata pe foc, fructele se stropesc cu rom, se adauga vanilia si felii de lamaie, curatate de coaja alba (care este amara), taiate la 5 mm grosime si fara samburi.

In loc de lamaie se pot adauga 100 g glucoza sau 1 g de sare de lamaie, care impiedica zaharisirea dulcetii . Se lasa sa fiarba pana se leaga siropul si incep sa pluteasca ciresele in el, pana la fundul cratitei.

Imediat se ia dulceata de pe foc, se leagana intre maini intr-o parte si in alta ca sa se adune toata spuma la un loc si se aduna toata cu lingura. (Nu se ia spuma in timp ce dulceata fierbe pe foc, caci aceasta spuma nu este altceva decat sirop cu bule de aer care vor disparea o parte cand se va lua de pe foc).

Dupa ce s-a racit, se pune dulceata in borcane, care se acopera cu celofan, se leaga cu sfoara subtire si se pastreaza in camara.


Tag-uri: dulceata, cirese amare, dulceata de cirese



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 17 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :