FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,201
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Capacitatea de adaptare

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Capacitatea de adaptare

 Q:   Intreaba despre Capacitatea de adaptare       
Capacitatea de adaptare Este un lucru înţelept să observi firile celorlalţi şi să te adaptezi şi celui sobru, şi celui pus pe glumă, şi celui nervos, şi celui inteligent, dar şi ignorantului.
Această mare calitate a omului necesită capacitate de adaptare şi spirit de înţelegere.

Iţi trebuie talent ca să-i câştigi pe toţi şi poţi realiza aceasta numai dacă stăpâneşti arta adaptării propriului comportament.
Omul înţelept are tact, bunăvoinţă, simţul măsurii şi luare aminte chiar şi atunci când obrăznicia îl deranjează. De tot ce-i bun, trebuie profitat. Aşa după cum se ştie, niciodată nu poţi să-i mulţumeşti pe toţi ; tot aşa, omul deştept ştie că nu se poate ca totul să-i iasă bine.
în relaţiile cu oamenii, este necesar să treci multe prăpăstii ş i praguri şi, de aceea, este bine să mergi sondând şi ştiind să te adaptezi.
Ca să realizezi un scop, trebuie să foloseşti doar forţele de care este nevoie, să nu te arăţi priceput la toate şi, de asemenea, sa înveţi să renunţi, fără ă fi'ofensat. Nu este bine să faci risipă nici de merite şi talente, nici de ştiinţă şi pricepere, căci atotştiutorii şi preapricepuţii sunt evitaţi.

Cei care tot timpul caută plăcerea, mai devreme sau mai târziu sfârşesc în tristeţe. Cel ce conduce pe alţii, trebuie să ştie cum să apuce toate lucrurile, nu de lamă, că vatămă, ci de teacă, pentru că apără. Uneori ura este mai bună decât linguşirea, fiindcă aceasta scoate la lumină petele, pe când ultima, le ascunde. Ca să reuşeşti trebuie să te adaptezi firii celor din jur. Nu este bine să-ţi pleci urechea, dar nici să-ţi jigneşti partenerul. De regulă, cei dornici să cunoască rabdă mai greu, dar, dacă posedă cumpătarea şi voinţa, omul învaţă să suporte şi pe cei limitaţi.
Ca să suportăm uneori prostia trebuie să ne punem la încercare toată răbdarea, dar rămânem cu satisfacţia că am făcut un exerciţiu de stăpânire de sine. Discreţia omului superior vine dintr-o mare stăpânire de sine şi, dacă a învăţat să vorbească cu fiecare pe limba lui, atunci va fi înţelept cu proştii şi cuminte cu nebunii.
Cel mai sigur mijloc de a te face iubit este să îmbraci comportamentul partenerului cu care ai de-a face. Inaborda-bilitatea ţine de apanajul celor ce nu se judecă pe sine şi al celor cărora li se înmulţesc toanele odată cu galoanele. Când te vrei respectat şi stimat, nu începi prin a te supăra.

La oamenii inabordabili, subalternii intră ca în arenă, „înarmaţi" cu ambiţie şi teamă.
Nimeni nu este atât de complet, încât să nu aibă nevoie de ceilalţi şi până şi cel înţelept are nevoie de sfatul prietenesc al altuia.

Şi cel mai neînduplecat om, dacă este înţelept, trebuie să lase o uşă deschisă prieteniei care să-l poată sfătui şi mustra nestingherit.
Nu tuturora trebuie să le acorzi respect, dar este un dar nepreţuit să ai un confident, pe care să-1 respecţi şi care să-ţi spună unde greşeşti. ,
Politeţea cu superiorii şi egalii este o politeţe dibace, dar cu inferiorii este o bunătate a sufletului. Ignoranţii nu învaţă nimic de la cei înţelepţi, însă înţelepţii învaţă foarte mult de la cei ignoranţi.


Tag-uri: lider, psihic, inteligenta



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 28 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :